Demokratik lise talebiyle yürüdüler

Demokratik lise talebiyle yürüdüler

 Dev-Lis ve Liseli Genç Umut adlı öğrenci topluluklarına bağlı yaklaşık 30 genç, İzmit Belediye İş Han’ı önünde toplanarak uğradıklarını...

 

Dev-Lis ve Liseli Genç Umut adlı öğrenci topluluklarına bağlı yaklaşık 30 genç, İzmit Belediye İş Han’ı önünde toplanarak uğradıklarını düşündükleri haksızlığa karşı bir eylem gerçekleştirdi. ‘Demokratik lise istiyoruz’ yazılı pankartın arkasında yürüyen gençler, yol botunca “Eşit, parasız, bilimsel, ana dilde eğitim” ve “Liseler bizimle özgürleşecek” şeklinde slogan attı. Dev-Lis Kocaeli Sorumlusu Ömer Sezgin’in de katıldığı yürüyüşte basın açıklamasını Umut Aktaş yaptı.

ÖĞRENCİLER KOBAY

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Umut Aktaş, “Devamsızlık sayısı 19’dan 10 güne, ders geçme notu ise 50’ye yükseltildi. Kobay olarak görülen öğrenciler üzerinde yeni bir deneme daha başladı. Yıllardır talepte bulunduğumuz serbest kıyafet sistemi kaldırılırken giydiğimiz eteklerinde yasaklanması, bu sistemin nereye gideceğinin tam bir muammaya dönüştüğünün göstergesi oldu” dedi.

35 GÜNE DÜŞÜRÜLDÜ

Aktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Haziran direnişinin getirisi olacak ki yeni eğitim sisteminde 2 gün üst üste devamsızlık yapıldığı takdirde disiplin cezaları devreye giriyor. İlk iki günde kınama devam ettiği takdirde uzaklaştırma ve son olarak da okuldan atılma gibi disiplin cezaları uygulanmaya başlanacak. Sorumluluk sınavlarının kalkması da yeni bir getirisidir. 12. sınıf öğrencilerinin sınav hazırlığı süresi için verilen özürlü devamsızlık hakkı ise 35 güne düşürüldü.

HALAY ÇEKTİLER

 

Bizler devrimci liseliler olarak, susturulamayacağımızı kanıtlamak adına mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ne siz, ne de sisteminizin bizleri yıldıramayacağını göstermek adına, Milli Eğitim’e karşı ‘Diren liseli’ diyoruz.” Öğrenciler açıklamanın ardından Gündoğdu Marşı’nı okuyup halay çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.