Demirtaş: Binicilik zengin sporu değil

Demirtaş: Binicilik zengin sporu değil

Kocaeli Atlı Spor Kulübü Başkanı Savaş Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında “Dışarıdan bakıldığında binicilik zengin sporu sanılıyor. Binicilik zengin sporu değil" dedi.

BASIN TOPLANTISI
Kocaeli Atlı Spor Kulübü Başkanı Savaş Demirtaş'ın yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılarla ilgili düzenlediği basın toplantısına TSYD Kocaeli Temsilcisi Metin Karan ile yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Demirtaş ile birlikte basın sözcüsü Elif Sarıgülle Tan, Özer Yılgın ve Atlı Spor Kulübü Müdürü Fikret Yıldız'ın katıldığı toplantıda Kocaeli Atlı Spor Kulübü’nün dünü bugünü ve gelecekte yapılması düşünülen projeler ele alındı. Kocaeli Atlı Spor Kulübü’nün üç dönemdir Başkanlığı üslenen makine mühendisi Savaş Demirtaş "Dışarıdan bakıldığında binicilik zengin sporu sanılıyor. Binicilik zengin sporu değil" açıklamalarında bulundu.
TESİSLER HERKESE AÇIK
Demirtaş bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında yaptığı basın açıklamasında “Kocaeli'nin Türkiye Binicilik Federasyonu üyesi tek Atlı Spor Kulübümüzün bünyesinde 64 üye, 4 antrenör 12’si sahipli 25 at var. 4.5 yaşından itibaren, üst yaş sınırı olmaksızın herkese açık. Her seansı bir saat olmak üzere ayda 4 seans ücreti 400 TL. İsteyen üye olabiliyor. Üyeler için indirim uygulanabiliyor. Genelde anaokulu ve ilkokul seviyesindeki çocuklar ilgi gösteriyor. Merkezde, yürüme mesafesinde olduğu için ulaşımı çok kolay. Ulusal şampiyonalara katılıyorlar ve ciddi ses getiriyorlar. Şu ana kadar 70’in üzerinde kupa kazanılmış. Dışarıdan bakıldığında binicilik zengin sporu sanılıyor. Ayrıca tesisten atı olanlar yararlanabiliyor diye de bir algı var. Bundan dolayı halk uzak duruyor, fuarda gezenler Atlı Spor Tesisleri’nin yanına yaklaşmaktan çekiniyor. Oysa binicilik söylendiği gibi zengin sporu değil. İlla atınızın olması da gerekmiyor. İsteyen kendi atıyla gelebiliyor ama olmayanlar için kulübün atları var. Soslar tesisler sabah 08.00’den, akşam 18.30’a kadar açık. Sadece üyelere değil, tesislerimiz herkese açık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.