Demirciler’de arıcının konteyneri kaldırtıldı

Demirciler’de arıcının konteyneri kaldırtıldı

  Dilovası’na bağlı Demirciler Köyü’nde Hazine arazisi üzerinde arıcılık yapan Mahmut Kozan tarafından Kozan’ın iddiasına göre Milli...

 

 

Dilovası’na bağlı Demirciler Köyü’nde Hazine arazisi üzerinde arıcılık yapan Mahmut Kozan tarafından Kozan’ın iddiasına göre Milli Emlak yetkilileri telkiniyle kurulan konteyner; Dilovası Kaymakamlığı’nın tebliği ile kaldırıldı.

Kozan konuya ilişkin olarak konteynerin yerinden kaldırılması için kamu kurumlarına baskı yaptığını öne sürdüğü Demirciler Köyü Muhtarı Şahin Kot, olayın doğru olmadığını belirtti. Bir süre önce Kocaeli Valiliği’ne davet edildiğini kaydeden Kozan arıcılık yaptığı araziye konteyner koyabilmek için ihale açılacağını, ihaleye girip kazanması halinde konteyner yerleştirmesine izin verileceğini kaydetti. Öte yandan Kozan, Hazine arazisinde üstelik aynı bölgede başka kişilerin de yerleri olduğunu ancak tebligata rağmen uygulamanın şahsıyla sınırlı kaldığını söyledi. 

2016’DA MİLLİ EMLAK İŞGALCİ TUTANAĞI TUTTU

SGK Gebze İlçe Müdürlüğü’nden memur emeklisi olan Mahmut Kozan emekliye ayrıldıktan sonra başladığı arıcılıkta yaşadıklarına dair şunları söyledi: “2016 yılında Milli Emlak Daire Başkanlığı, arıcılık yaptığım yerin Hazine arazisi olması kaydıyla, arı kovanlarının varlığından ötürü şahsımla ilgili olarak ‘işgal’ tutanağı tuttu. Bana sözlü olarak buraya bir konteyner koymamı, bu şekilde bilgisayarla takip üzerinden görünür hale geleceğini ve ecrimisil diye adlandırılan, bana ait olmayan bir arazideki kullanımımdan ötürü kira diye de adlandırılabilir tahakkukun yapılabileceğini kaydetti. Ben de konteyneri yerleştirdim. Aynı zamanda arı kovanlarıma hırsız dadandığı için konteyneri barınak olarak da kullanmaya başladık.

MUHTARLIK ARICILAR BİRLİĞİ’NİN  DİLEKÇESİNİ DE KABUL ETMEDİ

Süreç içinde üyesi olduğum, İzmit’teki Kocaeli Arıcılar Birliği’nden dilekçe getirdim. Birlikten bana, ‘Bu dilekçeyi muhtara ver. Seni bir daha rahatsız edemez’ dediler. Yine arılarımın başına dönerken muhtar tarafından rahatsız edilmeyi sürdürdüm. Yanılmıyorsam Milli Emlak’a da birilerinin aracılığı ile tutum değiştirtti. İlk etapta sözlü olarak oraya konteyner yerleştirmemi isteyen Milli Emlak’ın yetkilileri bu sefer şikâyet üzerine tutanak tuttu. Dilovası Kaymakamlığı’na yapılan tebligat sonrası Kaymakamlık, Dilovası Belediyesi’nden işgalin son bulması için gerekenin yapılmasını istedi. Belediyenin su bağladığı, Orman İşletme’nin arıcılık yapmam için müsaade ettiği yerden konteynerimi kendim kaldırdım. Aksi takdirde vinç kiralayıp kendileri kaldıracak ve giderini şahsıma fatura edeceklerdi.

BİMER’E ÜÇ KERE YAZDIM

Yürütmeyi durdurma kararı alınması için de hukuki herhangi bir başvurum olmadı. BİMER ile üç defa yazıştım. BİMER konuyu Kocaeli Valiliği’ne, Valilik de Dilovası Kaymakamlığı’na havale etti. “ dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.