DEAŞ operasyonu: 15 gözaltı

DEAŞ operasyonu: 15 gözaltı

Kocaeli ve İstanbul’da polis ekiplerinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik şafak vakti düzenlediği operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon Gebze, Darıca ve Dilovası’nda da gerçekleşti.

kocaelide-safakta-deas-operasyonu-15-gozalti_2466_dhaphoto1.jpgkocaelide-safakta-deas-operasyonu-15-gozalti_3980_dhaphoto3.jpgKocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütü DEAŞ'ın hedef ve ideolojisi doğrultusunda faaliyette bulunan ve örgüte eleman kazandırma çalışmalarına katıldığı belirlenen 16 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İzmit, Darıca, Gebze, Dilovası ve Derince ilçeleri ile İstanbul'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 16 kişiden 15'i gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi.
Şüpheliler D.A., B.A., E.A., E.B., H.İ., O.M.I., R.T.L., Y.Ç., Y.E.S., M.S., E.K. A.B. M.Z.Y., T.K. ve M.Y. sorgulanmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.