Dava dilekçeyle kazanılır  Dilekçe hukuk sanatıdır

Dava dilekçeyle kazanılır Dilekçe hukuk sanatıdır

5-6 Aralık günlerinde gerçekleşecek Kocaeli Barosu seçiminde yarışa bu sefer başkan olarak girecek olan Bahar Gültekin Candemir arzuhalciler ve hasar şirketlerine dair uyardı: “Dava dilekçeyle kazanılır. Dilekçe hukuk sanatıdır

Bu ülkede hak arayışlarında vatandaş için en büyük tehlike, bir: Arzuhalciler… İki: Hasar şirketleri… Hasar şirketleriyle alakalı geçte olsa bir düzenleme getirildi ama tehlike tamamen ortadan kaldırmış değil…”

 

diyen Kocaeli Barosu Başkanı ve Başkan Adayı Avukat Bahar Gültekin Candemir vatandaşı dilekçe için arzuhalcilere gitmeme konusunda bir kere daha uyardı.

 

HUKUK FAKÜLTELERİNDE

EĞİTİMİN BİR PARÇASI

 

“Ben Ankara Hukuk mezunuyum. Bizim zamanımızda yoktu ama dilekçe yazmak artık hukuk fakültelerinde eğitimin bir parçası. Verilen bir ders. Dilekçe deyip geçmeyin. Dava dilekçeyle kazanılır. Dolayısıyla dilekçe bir hukuk eseridir.

 

Arzuhalciler sorununu Adalet Bakanlığı’na kadar taşımalarına rağmen çözüm üretilmediğini kaydeden Candemir, hasar şirketlerine alınan önlemlerin ise riski azaltmadığını kaydetti: “

Örneğin; iş kazasına veya trafik kazasına uğramış bir vatandaş hastaneye yattığında yakınlarından önce bu hasar şirketleri ‘Geçmiş olsun’a gidip meslektaşımıza vekaletname almaya çalışıyor… Bazen yüzde 30 bazen yüzde 40 vatandaşı zarara uğratarak bu davaları takip ettiriyorlar. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.