Darıca’ya iki yeni okul yapılacak

Darıca’ya iki yeni okul yapılacak

Kocaeli’de gerek depremde zarar gören gerekse zaman içerisinde yorulmuş olan bazı okullar yıkılarak yerlerine yenileri yapılacak. Bu kapsamda Darıca, İzmit ve Kartepe’de dört yeni okul yapılacak.

Kocaeli’de deprem başta olmak üzere zamanla zarar gören okul binalarının yerine yenileri yapılıyor. Bu kapsamda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğündeki çalışmalarda riskli görülen 4 okulun yerine yenileri yapılacak. 3 ilçede yapılacak olan 4 yeni okul için ihale yapıldı. Kocaeli Valiliği’nde yapılan ihaleye Boğaziçi Projelendirme, Procon Mühendislik ve Polatoğlu İnşaat ortaklığı, Yavuz Dekorasyon İnşaat ile Cy Taahhüt Mühendisliği katıldı.

3 İLÇEYE YENİ OKULLAR

Kocaeli’ye yapılacak olan 4 yeni okul Darıca, İzmit ve Kartepe’de inşa edilecek. Üç ilçede yapılacak olan dört okuldan ikisi Darıca’da bulunan ve depremde risk oluşturması nedeniyle yıkılan Menekşe Anaokulu alanına olacak. 27 derslikten oluşacak bir adet İmam Hatip Ortaokulu ve 6 derslikten oluşacak bir adet de anaokulu inşa edilecek. İzmit’te bulunan ve yıllar içerisinde eskiyerek yorgun bina haline gelen 7. Boru İlkokulu yerine 26 derslikten oluşan yeni bir okul inşa edilecek. Kartepe’ye de 4 derslikten oluşan bir anaokulu inşa edilecek.

VERİLEN TEKLİFLER

Yeni okul binalarının yapımı için toplam maliyet 39 milyon liraydı. İhalede en düşük teklif 34 milyon 831 bin lira olarak Procon Mühendislik ve Polatoğlu İnşaat ortaklığından geldi. En yüksek teklifi ise 42 milyon 441 bin lira ile Boğaziçi Projelendirme firması yaptı. İhale komisyonu gerekli inceleme ve araştırmaların ardından ihale sonucu açıklayacak.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.