Darıca’da TÜGVA eğitimi  protokol kararına çekildi

Darıca’da TÜGVA eğitimi protokol kararına çekildi

MEB'in TÜGVA ile yaptığı protokole dair Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararına karşın Darıca’da tüm liselilere verilmek istenen “Değerler eğitimi” Eğitim-Sen Gebze’nin çabasıyla protokol kapsamına geri çekildi. Sadece imam hatiplilere verildi

Kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokole dair Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen vermek istediği “değerler eğitimi” Dilovası’nda gerçekleşti ama Darıca’da önüne geçildi. TÜGVA dün akşamda zoom marifetiyle tüm lise öğrencilerine eğitim verecekti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İHMALİ

Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin görüşmeleri sonrası protokol kararına geri çekilerek sadece imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik oldu. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu Danıştay kararına dair İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ni, İl MEM’in de ilçe milli eğitim müdürlüklerini bilgilendirmediği açığa çıktı.

BASIN AÇIKLAMASI İLE PROTESTO EDİLECEKTİ

egitim-sen-gebze-5.jpg

Eğitim-Sen Gebze Şubesi dün Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde uygulamayı protesto edeceği basın açıklaması gercekleştirecekti.

egitim-sen-gebze-1.jpg

Gün içinde Dilovası’ndaki uygulamaya yönelik basın açıklamasından ötürü Darıca’daki konuyu ve basın açıklamasını bilgi edinen CHP Darıca İlçe Örgütü de desteğe geldi. CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve İlçe Sekreteri Metin Öztürk ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa açıklamanın yapılacağı saatte bina önüne geldi.

TEMASLAR SONRASI ÖNÜNE GEÇİLDİ

Ancak Şube Başkanı Eylem Bahadır gün içinde önce Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ile telefonla, ardından Oğuz’un yönlendirmesi ile Şube Müdürü İmdat Akbaba ile görüştü. Bahadır, Akbaba ile yaptığı görüşme sonrası bilgilendirmelerinin ardından Darıca MEM’in Danıştay kararına uyarak eğitimin sadece imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşeceğini kaydetti.

BAKANLIK BİLGİLENDİRMELİYDİ

Sorunun ana kaynağında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir “ihmali”nin yattığını kaydeden Bahadır, “Bakanlığın teşkilatlara, yerellerde il ve ilçe müdürlüklerine bilgilendirme yazısı göndermesi lazımdı. Görüştüğümüz ilçe milli eğitim müdürlükleri, böyle bir bilgi olmadığını söyledi” dedi.

SANKİ TÜGVA TEMSİLCİSİ!

 

egitim-sen-gebze-4.jpg

Öte yandan Dilovası’nda MEM’i bilgilendirmelerinin yeterli olduğunu kaydeden Bahadır, Dilovası’nda bu eğitimin İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’ı bizzat bilgilendirmelerine rağmen üstelik Balay’ın katılımı ile gerçekleştiğini kaydedip, “Murat Balay bana, ‘Kaymakam Bey ile görüşüp biz bunu kendi etkinliğimiz gibi yapalım dedi. Sorun şu: TÜGVA direktif vermiş ve ısrarla o etkinlik yapılmaya çalışılmış oluyor. Yani Dilovası Milli Eğitim Müdürü kendisini TÜGVA’nın temsilcisi gibi görüp bu etkinliği ısrarla yapmak istiyor” dedi.

 

Bahadır söz konusu tutumu aleni hukuksuzluk olarak tanımlayıp, “Hukuksal olarak bu durumu takip edeceğiz. Genel merkezi bilgilendirdik. Önce idari soruşturma olmalı. Akabinde değerlendirme yapacağız” dedi.

DARICA MEM’E TEŞEKKÜR

Darıca İlçe MEM’e mahkeme kararını tanıdıkları için teşekkür eden Başkan Bahadır, “Kamuyu yönetenler mahkeme kararlarını tanıdılar. Olması gereken budur” diye konuştu.

ÇAYIROVA İÇİNDE PLANLANIYOR

Eğitimin yarın akşam (25 Şubat Cuma) Çayırova’da da planlandığını, Körfez İlçe’de 15 Şubat’ta gerçekleştiğini, Manisa’da da Serdar Vakfı ile protokol iptaline karşın devam ettirilmeye çalışıldığını kaydeden Bahadır sözlerine ilaveten şunları söyledi:

EĞİTİM BİZİM İŞİMİZ…

“Bakanlığın, İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ni Danıştay kararına dair bilgilendirmemesi yaklaşımı, niyeti ortaya koyuyor. Eğitim kamusal iştir. Milli eğitim, kamu personeli aracılığı ile gerçekleşmelidir. Bu konuda Anayasa mahkemesi kararı var. TÜGVA veya başka bir kurum fark etmiyor. Eğitim bizim işimiz, bize bırakılsın.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.