Darıca’da pazarlarda 3 metre kuralına denetim

Darıca’da pazarlarda 3 metre kuralına denetim

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Darıca’da kurulan semt pazarlarını denetleyerek pazarcı esnafına 3 metre kuralına uymaları, eldiven ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Dünyayı ve Türkiye’yi olumsuz etkileyen koronavirüs salgınına karşı tedbirleri arttıran Darıca Belediyesi, semt pazarlarındaki denetimleri de yoğunlaştırdı. Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yayınladığı genelge gereği, Darıca’da mahallelerde kurulan semt pazarlarında 3 metre kuralına yönelik denetimlerde bulunuyor.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİLİYOR

 

Alışveriş pazarlarında oluşacak yoğunluğu önlemek amacıyla, her bir pazar tezgahı arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde düzenlenmesini denetleyen zabıta ekipleri, ayrıca, pazarcı esnafının hijyen kurallarına uymalarının yanı sıra eldiven ve maske kullanımlarını da denetliyor, eldiven ve maske kullanmayan esnaflara uyarılar yapıyor. Korona virüs salgının önlenmesi ve kişisel hijyen tedbirlerinin alınması konusunda, pazara gelen vatandaşları da bilgilendiren zabıta ekipleri pazara gelirken kişisel hijyen kurallarına uymalarını ve sosyal mesafelerini mutlaka korumaları yönünde de ikazlarda bulunuyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.