Darıca’da okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Darıca’da okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Darıca Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz okuma yazma kursu düzenleniyor.

Darıca Belediyesi'nin açtığı kurslar büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda özellikle ev hanımlarının sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla Darıca Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz okuma yazma kursu düzenleniyor. Mahallelerde bulunan Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezleri’nde (KİGEM) düzenlenen eğitimler, Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleşiyor.

 

YAKLAŞIK 400 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın büyük önem verdiği ve okuma yazma bilmeyen kalmasın anlayışıyla düzenlenen kurslar ile 30 ayda yaklaşık 400 kişinin okuma yazma kursunu bitirerek okuryazarlık belgesi aldığı belirtildi. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerler kurs sonunda düzenlenen sınav sonrası başarılı olmaları halinde okuryazarlık belgesi almaya hak kazanıyor. Kursa katılmak ve detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların mahallelerde bulunan Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezleri’ne (KİGEM) başvurabilecekleri belirtildi.

 

VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Okuma yazma öğrenmek isteyen tüm Darıcalıları kursa davet eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Buradaki amacımız okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmek. Bunun yanı sıra hayatlarında kullanabilecekleri temel bilgileri öğreniyorlar. Darıca Belediyesi olarak temel anlayışımız vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu kapsamda hayatın her alanında olduğu gibi okuma yazma konusunda da vatandaşlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

 

kurs-2-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.