Darıca’da KHK’den kadroluya zam kapıda

Darıca’da KHK’den kadroluya zam kapıda

Darıca Belediyesi’nde KHK kapsamında kadroya geçen taşeron işçilere zam yapılması için görüşmeler sürüyor.

Darıca Belediyesi’nde temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından önergeler görüşüldü. CHP Grubu adına Tuncer Saltaş tarafından verilen önergede KHK kapsamında kadroya geçen taşeron işçilere maaş zammı yapılıp yapılmayacağı soruldu. Taşeron işçilere bu sözün yerel seçim döneminde gerek AKP, gerekse CHP tarafından verildiği hatırlatıldı.

SEMERKAND’IN ETKİNLİĞİ

Yine CHP’den Göknur Bektaş tarafından verilen önergede ise Darıca Sahil Amfi Tiyatro alanında 14 Temmuz’a kadar sürecek olan Semerkand Hayra Davet etkinliği sorgulandı. Bektaş çadırların dağınık ve gayri nizami olmasının hoşnutsuz görüntü oluşturduğunu belirtip gıda ürünlerinin ise denetiminin yapılıp yapılmadığını sordu. Alan içindeki çocuk oyun parklarının kime, kaç liraya ihale edildiğini de soran Bektaş, ayrıca işletme hususlarının mali denetime tabi olup olmadığını da sordu. AKP Grubu tarafından da insan kaynakları ve tahsis içerikli iki konuda ek önerge verildi.

SENDİKAYLA GÖRÜŞÜYORUZ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, KHK ile kadroya geçen taşeron işçilere zam konusunu bütçelerini de göz önünde bulundurarak, sendikayla görüştüklerini söyledi ve oran vermemekle birlikte, olası bir zammın işaretini verdi.

GIDA DENETİMİ DE YAPILIYOR

Semerkand Vakfı’nın etkinliğinde de özellikle ses cihazlarının kullanımı ile belediyeyi önemli bir gelir yükünden kurtardıklarını, vakıftan etkinlik için bedel tahsil ettiklerini belirten Bıyık, alandaki dükkanların etkinlik için tahsisinin ise kiralanmış olmalarından ötürü mümkün olmadığını kaydetti. Gıda denetimlerinin ise zabıta marifetiyle hassas şekilde yapıldığını belirtti.

PİRİ REİS’E OKUL

Bıyık gündem dışı konuşmasında Piri Reis Mahallesi’nin önemli bir eksiği olan ilkokulun mahalleye kazandırılmak üzere olduğunu belirtip ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ait yerde inşa edilecek 80 kişi kapasiteli huzurevi inşaatı için bir hayırsever bulunduğunu ve cemiyetle görüştürüldüğünü söyledi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Çevre ve Sağlık Komisyonu başkanlığını da üstlenen AKP’li belediye meclis üyesi Hülya Kodek ise komisyon olarak bir süre önce Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettiklerini belirtti. Eksiklikleri aktaran Kodek iki adet üniteye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. 20 bin TL tutarındaki bu ihtiyacın giderilmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

ENGELLİLERE BÜTÇE

Engellilerin cihazlarının tamir ve bakımı için bütçenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün engellilerle ilgili kaleminden aktarılmasına oy birliğiyle karar verilen mecliste kadro değişikliğine dair gündem maddesi de oy birliğiyle onandı. İmara ilişkin bazı talepler ise imar komisyonuna havale edildi. Ek gündem maddelerinden; sözleşmeli personel ihdasıyla ilgili olanı oy çokluğu, stadın tahsisi ise oy birliğiyle kabul edildi.

AĞUSTOSTA TATİL

Ağustos ayını tatil yaparak geçirecek olan Darıca Belediye Meclisi’nde eylül ayı olağan toplantısı 04 Eylül Çarşamba günü 15.00’te gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.