Darıca’da kavşaklar meclis gündeminde

Darıca’da kavşaklar meclis gündeminde

Darıca’da çok sayıda trafik kazasının yaşandığı kavşaklar KBB Meclisi’nde CHP Grubu’nun önergesiyle gündeme geldi.

Başkan Büyükakın, “kara nokta” diye adlandırılan noktaların tek tek analiz edildiğini söyledi.
Darıca’da İstasyon Mahallesi, Şehit Gökhan Hüseyinoğlu Caddesi üzerinde 5 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında belediyenin aracıyla kitap fuarına giden 20’yi aşkın öğrenci yaralanmıştı. O kavşak ve benzer konumda olanları Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısında gündeme geldi. CHP Grubu tarafından verilen önergede şu görüşler yer aldı: 
CİDDİ SORUNLAR YAŞANIYOR 
 “Nüfus ve trafik yoğunluğu hızla artmakta olan Darıca ilçesinde sabah ve akşam saatlerinde belli kavşaklarda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle Tuzla Caddesi ve Battal Gazi Caddesi’nin kesiştiği, Tuzla Caddesi ve Ali Arıcan Caddesi’nin kesiştiği ve Ethem Bey Caddesi ile Reşat Nuri Güntekin Caddeleri’nin kesiştiği noktalarda sürekli kazalar yaşanmaktadır.
RAPORLARA RAĞMEN 
Bir hafta önce, içinde otuz kadar öğrencinin de bulunduğu araçların yaptığı ve yaralıların olduğu kaza bunlardan bir tanesidir. Tüm bunların neticesinde kamuoyunda sürekli gündeme gelmesine ve raporlar tutulmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmamasının gerekçesi nelerdir. Belediyemiz ve ilgili birimlerce kazaların önlenmesi anlamında herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”
EDS SİSTEMİ YAYGINLAŞACAK 
 Büyükakın önergeyle ilgili verdiği yanıtta şunları kaydetti: “Çalışma yapmayı düşünmüyoruz, yapıyoruz zaten. Bu kentteki bütün kara noktalar diye tabir ettiğimiz, kazaların yoğunlaştığı noktaları tek tek analiz edip ona göre çalışma yapıyoruz. EDS sistemini yaygınlaştırarak ilave tedbirler alacağız. Kural ihlalleri dolayısıyla da birçok kaza yaşanabiliyor. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi notunu göndeririz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.