DARICA’DA İKİ BİNA DAHA KARANTİNADA İhmalden kâbusa

DARICA’DA İKİ BİNA DAHA KARANTİNADA İhmalden kâbusa

Koronavirüs ile mücadelede halkın yeterince duyarlı olmaması ve ihmali kâbus yaşatmayı sürdürüyor. Darıca’da 15 kişinin yaşadığı iki bina daha karantina altına alındı.

Darıca ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 bina karantinaya alındı. Temaslı pozitif vakaların görülmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 15 kişinin yaşadığı iki binanın karantinaya alınmasına karar verildi. Darıca Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu ve Darıca Belediyesi ekipleri, karantinaya alınan binalara gıda kolisi bıraktı. İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadeleye hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, tüm koruyucu ve önleyici tedbirleri uyguladıklarını dile getirdi. İlçede iki binada karantina tedbiri uygulandığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

TALİMATLARA RİAYET EDİN

"Halkımız bilmelidir ki bizim asli görevimiz, görev sınırlarımız ve sorumluluklarımız gereği toplum sağlığını tesis etmek, daha sağlıklı nesiller inşa etmektir. Darıca'da yaşayan halkımızdan ricamız, maske kullanımı, sosyal mesafe, el hijyeni ve genel temizlik kurallarına uymaları, kalabalık ortamlardan uzak durmaları, iş yerlerinde çalışanların kişisel koruyucu ekipmanları kullanmaları, Kurban Bayramı öncesinde kendileri ve sevdikleri için ihtiyaç duyulan tedbirleri şimdiden almaları ve Sağlık Bakanlığımızın talimatlarına riayet etmeleridir."

BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI

Öte yandan Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca da bir süre önce yaptığı açıklamada Kocaeli’nin en çok vaka görülen iller arasında yer aldığını belirtmişti. Gerek ilimiz gerekse Gebze bölgemizde vakaların sıklaşması ve artması beraberinde yeni karantina uygulamalarını da getiriyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.