Darıca’da altyapı ile üstyapı çalışmaları

Darıca’da altyapı ile üstyapı çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Darıca’da altyapı ile üstyapı çalışmalarını sürdürüyor

İSU Genel Müdürlüğü sürekli nüfusu artan ilçenin düzenli içme suyu ihtiyacını depolamak için Kazım Karabekir Mahallesi Pavlıtepe Mesira alanı mevkiinde, 15 bin m3 kapasiteli içme suyu deposu inşa ediyor. Deponun kazı çalışmalarının ardından betonarme çalışmaları yapılıyor. Devam eden çalışmalar kapsamında içme suyu deposunun, önemli kısmı tamamlandı. Betonarme çalışmalarının ardından mekanik ve elektrik çalışmaları yapılacak.

 

DEV BORULAR DÖŞENİYOR

Yuvacık Barajı’ndan arıtılmış içme suyunun verildiği Darıca’nın sağlıklı içme suyu  ihtiyacının karşılanması için yapılan yeni isale hattında, 1200 mm  çapında dev boyutta çelik borular kullanılıyor. Pavlitepe Mesire alanı mevkiinde devam eden 1200 mm çapında çelik boru imalatının imalatları sürüyor. Çalışmalar kapsamında toplam 4 bin 250 metre uzunluğunda çelik isale hattının 4 bin metre uzunluğundaki kısmı tamamlandı. Depoya kadar olan kısmın çelik boru imalat çalışmaları sürüyor. Ayrıca, ilçeye bağlı Battalgazi ile Atatürk Caddelerinde boru hattı imalat çalışmaları yapılıyor.

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

Altyapısı tamamlanan bölgelerde üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serimi, asfalt yama ve parke çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Cami ve Kazım Karabekir Mahallelerinde altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklardan Kaplan ve Rauf Orbay gibi büyük caddeler ile ara sokakların asfalt çalışmaları sürüyor. Program kapsamında altyapı nedeniyle bozulan cadde ve sokakların üstyapı çalışmaları devam edecektir.

84 MİLYON LİRA YATIRIM

Darıca ve Gebze ilçelerinde devam eden ve hayat katacak olan proje, toplam 84 milyon liraya mal olacak. Projenin, Mart 2022’de tamamlanması hedefleniyor.

6-291.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.