Darıca ve Çayırova’da en düşük net maaş 4 bin 200

Darıca ve Çayırova’da en düşük net maaş 4 bin 200

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin çok kısa süreli greve gittiği Darıca ve Çayırova Belediyeleri’nde en düşük net işçi maaşı net 4 bin 200 TL, giydirilmiş maaşlar ise 4 bin 400 – 5 bin TL arası oldu. Kurban parası Darıca’da 750, Çayırova’da 500 TL

İlimiz genelinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 12 ilçenin sekizinde, belediyelerde ve belediye iştiraki taşeron şirketlerde örgütlü Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşmeye imza attığı gün akşamın ilerleyen saatlerinde önce Darıca ardından Çayırova Belediyeleri’nde toplu sözleşmeyi imzaladı.

KURBAN PARASI DARICA’DA

750, ÇAYIROVA’DA 500 TL

 

mehmet-avci.jpg

Her iki belediyede de kısa süreli greve gidilirken şube yöneticisi Mehmet Avcı’dan edinilen bilgiye göre Darıca ve Çayırova Belediyeleri’nde en düşük net işçi maaşı net 4 bin 200 TL, giydirilmiş maaşlar ise 4 bin 400 – 5 bin TL arası oldu. Kurban parası ise Darıca’da 750, Çayırova’da 500 TL.

GREV KARARI, OYLAMADAN

GÜNLER SONRA ALINIP ASILDI

Öte yandan, bir kavram kargaşası ve bilgi kirliliği de giderildi. Hizmet-İş’in örgütlü olduğu işyerlerinde grev oylaması yapıldığı gün, grev kararı alınmış olmadı. Sendika, grev kararı için yasal izleği 20 Ocak civarı yerine getirdi. Büyükşehir ile birlikte Darıca ve Çayırova Belediyeleri’nde anlaşmazlığın sürmesi durumunda 04 Şubat’ta greve çıkılacağı asılarak ilan edildi.

KAMUYU BİLGİLENDİRDİLER

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEDİLER

Ayrıca belediyenin yanı sıra Emniyet ve İŞKUR dâhil olmak üzere gerekli tüm kamu kurumları bilgilendirildi. Ancak sendika bu hamlesini ne sosyal medyadaki kanallarından, ne de basın açıklaması şeklinde kamuoyuna duyurmadı.

BİR GÜNDE ÜÇ TİS İMZALADILAR

04 Şubat Perşembe gününün kendileri için çok hareketli geçtiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube yönetim kurulu üyesi Mehmet Avcı; Büyükşehir Belediyesi'nde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da katıldığı İzmit’te gerçekleşen imza töreninin

muzaffer-biyik-ile.jpg

hemen ardından önce Darıca’ya, Darıca’da TİS’i imzaladıktan sonra

bunyamin-ciftci-ile.jpg

Çayırova’ya geçtiklerini belirtip Çayırova’da sözleşmenin 22.00 sularında imzalandığını kaydetti.

Avcı yeni sözleşmelerinin gerek sendika üyesi işçilere gerekse belediye yönetimlerine hayırlı olmasını diledi.

GEBZE’DE YÜZDE 30 ZAM İSTENDİ

Öte yandan Gebze Belediyesi’nde de beş gün kadar önce asılan grev kararının ardından 15 Şubat’a kadar süre olduğunu kaydeden Avcı, “Gebze’de kadrolulara hangi oranda zam istediysek taşeron şirket çalışanları içinde aynı oranda, yüzde 30 oranında zam istedik. Gebze Belediyesi ile görüşmelerimizde bugüne kadar 25 idari maddeyi geride bıraktık. Ücretle ilgili maddelerin görüşülmesine henüz başlamadık. Ben Gebze’de de toplu sözleşmeyi işçilerimizin talepleri doğrultusunda imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Avcı ayrıca Hizmet-İş’in örgütlü olduğu diğer ilçe belediyelerinin taşeronlarına yönelik olarak Kandıra; Başiskele, Derince, Gölcük ve Karamürsel Belediyeleri ile de görüşmelerin sürdüğünü; bu beş belediyede şubat ayı sonuna kadar zaman olduğunu ve bu beş ilçede de greve gidilmesine gerek kalmadan sözleşmeye imza atılacağına inandığını kaydetti.

SOYLUÇİÇEK BELEDİYE ÖNÜNE GELDİ

Öte yandan dün akşam saatlerinde Çayırova Belediyesi önünde işçiler toplanırken belediye önüne CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek de geldi. Soyluçiçek, Başkan Çiftçi’nin 02 Şubat Salı günü gerçekleşen meclis toplantısında aynı gün TİS’in imzalanacağı, emekçinin hakkının verileceğine dair söylemine atıfta bulunup mesai saatinin sona ermesine karşın sözleşmenin imzalanmadığını kaydetti.

SERDAR KÜÇÜK VE ARKADAŞLARI

SOYLUÇİÇEK’E MÜDAHALE ETTİ

Soyluçiçek işçilere bu söylemlerde bulunurken Çayırova Belediyesi’nde belediyenin özel araçlarını şahsi işlerinde kullandığı iddiası çalkalanan belediye çalışanı Serdar Küçük, yanındaki bir iki kişiyle birlikte Soyluçiçek’in yanına geldi. Soyluçiçek’i siyaset yapmakla suçlayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yerel seçim dönemi sonrası işten çıkartılanları gündeme getirmeye çalıştı.

KÜÇÜK BELEDİYE ARACINI ŞAHSİ İŞTE

KULLANDIĞINI SUSARAK DOĞRULADI

Cihan Soyluçiçek tartışma esnasında Serdar Küçük’e, “Sen şahsi amaçla kullandığın aracın hesabını ver” dedi. Küçük bu iddiaya yanıt vermeyerek iddianın doğruluk boyutunu kuvvetlendirdi.

KÜÇÜK VE ARKADAŞLARINI

İŞÇİLER ISLIKLAYIP YUHALADI

Bu esnada işçilerin çok büyük kısmı da Serdar Küçük’ü ıslıklayıp yuhaladı. Küçük beraberindeki birkaç kişi ile belediye binası içine girdi.

MONTAJIN BÖYLESİ

Bu vakanın ardından bazı basın yayın kuruluşlarında Cihan Soyluçiçek’in sosyal medyadaki sayfasından paylaştığı yaklaşık 20 dakikalık çekimin sadece Serdar Küçük ve yanındakilerin Soyluçiçek’e müdahalede bulunduğu bölüm yayınlandı.

HOCAEFENDİ “AHLAK” VE

ÖĞRETİSİ…. FETÖ TAKTİĞİ

FETÖ öncesi AKP çok geniş çevrelerin “Hocaefendisi”, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle de “Her ne istedilerse verilenFettullah Gülen ve akabinde FETÖ taktiklerinden biri olarak akıllarda yer edinen “Fettullah Gülen öğretisi ve ahlakı” olan taktik kimi yayın organlarında tuttu.

ÇAĞDAŞKENT YÖNETİCİSİ SIFATIYLA

SADECE ÇİFTÇİ’Yİ AĞIRLAMIŞTI

 

serdar-kucuk-1.jpg

Çağdaşkent Toplu Konutları’nda yöneticilik de yapan Serdar Küçük yerel seçim döneminde Çağdaşkent Yöneticisi sıfatıyla dönemin Çayırova Belediyesi AKP Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi’yi de ağırlamış ama o süreçte sadece AKP’li Çiftçi’yi ağırlamıştı. Şevki Demirci’nin dönemi henüz sona ermediğinden ve yerel seçim henüz yapılmamış olmasından sebep belediye çalışanı olduğunu dahi gizleyen Serdar Küçük’ün bu “ahlak”lı tavrı, montajlı kasetin bazı basın kuruluşlarına kendisinin gönderdiğine dair şüpheleri kuvvetlendirdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.