Darıca sergisinin açılışı yapıldı

Darıca sergisinin açılışı yapıldı

KURSİYERLERİN EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI:Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) bir yıllık meslek ve sanat eğitimlerinin...

KURSİYERLERİN EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI:

Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) bir yıllık meslek ve sanat eğitimlerinin ardından ilk ilçe sergisini açtı. Darıca ilçesine özgü renklerin ve kültürel değerlerin ön plana çıktığı sergide yüzlerce el emeği göz nuru ürün sergide yer aldı. Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde açılan sergide el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek çeşitlerine, rengarenk kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşdaki çalışmalar yer aldı.

 YOĞUN KATILIM

Oldukça kalabalık ziyaretçinin katıldığı açılışa; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un yanı sıra KO-MEK birim sorumluları ve kursiyerler katıldı. Tasavvuf sanatçısı Harun Beyaz’ın birbirinden güzel ilahileri ile başlayan açılış, işaret dili branşı kursiyerleri eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Geçirdiği ağır hastalık sürecinde KO-MEK'le hayata yeniden tutunan kursiyerimiz Gökçe Özmen’in KO-MEK'in hayatına etkisini anlattığı konuşması ile devam etti. “Hayatım bitti dediğim yerde KO-MEK ile tanıştım” diyen Özmen tüm vatandaşları KO-MEK’e davet etti.

 SERGİYİ GEZDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak birer konuşma yaptı. Açılışta son olarak protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesi keserek sergi alanını gezdi. Sergi alanını gezen Başkan Karaosmanoğlu ürünler hakkında kursiyerler ve usta öğreticilerden bilgi aldı.

 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.