Darıca Hizmet Kompleksi hizmete açıldı

Darıca Hizmet Kompleksi hizmete açıldı

Gebze Ticaret Odası ve Darıca Belediyesi’nin ile işbirliği ile yapılan Darıca Hizmet Kompleksi’nin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Darıca Hizmet Kompleksi’nin açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, MHP Kocaeli İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, iş ve siyaset dünyasının temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak, “Bu kompleksin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada aynı zamanda bir günde 120 bin kişiye yemek çıkaracak mobil aş evimiz var. Merkezin kapalı alanı 3 bin 615 metrekare ve bu alanı çok kısa sürede bitirdik. Biz bölgemize layık olmaya çalışıyoruz. Gururla söylüyorum ki başarılarla dolu olan projelerimiz devam edecek. Burada taziye evi ve aş evi var. 365 gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılacak. Yine kompleksimizde engelli kardeşlerimizin eğitimleri sağlanacak bir merkez olacak. Sosyal etki merkezimizin ikincisi burada açılacak. Merkezde 650 metrekarelik bir halk kütüphanesi kazandırıyoruz. Konferans ve tiyatro salonu da burada olacak” dedi.

 

“GEBZE TİCARET ODASI ÖRNEK BİR KURUMDUR”

Başkan Çiler’in ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşarak, “Bugün Türkiye ve dünyada marka olan kentlere baktığınız zaman ardında bir birliktelik hikayesi görürsünüz. Birlikte hareket edince de böyle güzel eserler ortaya çıkıyor. Gebze Ticaret Odası vizyonu ve faaliyetleriyle öne çıkan odadır ve örnek bir kurumdur. GTO her milli meselede aktif olarak kendini göstermektedir. Her sıkıntıda bizzat yardıma koştular. Böyle bir aktif odaya sahip olmak Gebze için fırsattır. Odalar birliği olarak Gebze'ye bir okul yapacağız protokolü imzaladık” diye konuştu. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı konuşmada, “Her metrekaresinde insana dokunacak bir proje ortaya çıktı. Nail abimiz göreve geldiği günden bu yana her yere fayda sağlayan projeler kazandırıyor. Kamuya dair ne varsa Gebze Ticaret Odası da her zaman işin içinde olmuştur. Bu komplekse 70-80 bin kişi araca binmeden ulaşabilir” dedi. 

 

“BİRLİKTEN KUVVET VE BEREKET DOĞUYOR”

Bıyık’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu güzel projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikten gerçekten kuvvet ve bereket doğuyor. Birlikte çalışınca ne kadar güzel hizmetler ortaya çıkıyor bunun örneği bu tesis. İçinde insanın olmadığı hiçbir teşkilattan hayır gelmez” dedi. Törende son olarak söz alan Yaman’ın selamlama konuşmasının ardından, protokol üyeleri hep birlikte Darıca Hizmet Kompleksi’nin kurdelesini kesti.

 

acilis-2-013.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.