Darıca Hayvanat Bahçesi’nin fahri bakıcıları

Darıca Hayvanat Bahçesi’nin fahri bakıcıları

 İstanbul’un Pendik İlçesi’nde hizmet veren Özel Balkan koleji,  biyoloji derslerinin daha iyi anlaşılabilmesi  için Darıca Hayvanat Bahçesi’nde...

 

İstanbul’un Pendik İlçesi’nde hizmet veren Özel Balkan koleji,  biyoloji derslerinin daha iyi anlaşılabilmesi  için Darıca Hayvanat Bahçesi’nde öğrencilerine eğitim vermeye başladı.

 

Öğrenciler burada  önce teorik olarak öğretmenlerinden ders alıyorlar. Daha sonra da Hayvanat Bahçesi’nin bazı bölümlerine giderek buradaki hayvanları tımar ediyorlar, yemini veriyorlar, bulundukları alanları temizliyorlar. Bu durum ise öğrencilerin oldukça hoşuna gitmiş durumda. Pekçoğu ömründe ilk kez hayvanat bahçesini görmesinin mutluluğunu yaşadı. 

DERSİ, YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

 

Pendik Özel Balkanlar Koleji Kampüs Müdürü Süreyya Tuğrul,  “Darıca Hayvanat Bahçesi’yle yaptığımız bir protokol gereği öğrencilerimizin biyoloji dersini burada almalarını sağlıyoruz. Hayat bizce yaşayarak öğrenme, okul dışına çıkarak öğrenme bizim için çok önemli. Bu nedenle öğrencilerimizin çevre etkinlikleriyle faaliyetlerini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz biyoloji derslerini hayvanat bahçesinde işlemekteler.  Aynı zamanda hayvanların bakımını üstlenmekte.  Bunun için de toplum hizmeti çalışması yapıyorlar. Bundan dolayı çok heyecanlıyız. Öğrencilerimiz yaşayarak öğrenme fırsatı buluyorlar. Hayvanlarla  öğrencilerimiz içi içe yaşamayı öğreniyorlar. Bu şekilde de bilgi dağarcığını zenginleştiriyorlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.