‘Darıca hayatımı değiştirdi’

‘Darıca hayatımı değiştirdi’

Darıca’nın altın eldiveni Ersin Aydın; ‘Darıca hayatımı değiştirdi’ Röportaj: Güven ÇAĞLAYANDarıca Gençlerbirliği’nde harikalar...

Darıca’nın altın eldiveni Ersin Aydın;

 

‘Darıca hayatımı değiştirdi’

 

Röportaj: Güven ÇAĞLAYAN

Darıca Gençlerbirliği’nde harikalar yaratan, ligin ilk yarısında bir çok maçta yaptığı kritik kurtarışlarla Darıca’ya altın değerinde puanlar kazandırarak takımının üst sıralarda tutunmasında büyük rol oynayan kaleci Ersin Aydın stili, hırsı ve yaptığı kurtarışlarla Trabzonspor’un milli kalecisi Onur Kıvrak’ın sanki kopyası! 23 yaşındaki genç eldiven bu performansını sürdürmesi halinde süper lig ve PTT 1.lig takımlarına en kısa sürede transfer yapabilecek bir potansiyele sahip. 3 yıldır formasını giydiği Darıca Gençlerbirliği’ne transferini futbol hayatının dönüm noktası olarak değerlendiren altın eldiven Ersin, sadece futbolda değil, liseli yıllarında boks, voleybol, basketbol gibi spor dallarından da derece yapmış bir isim, on parmağında on marifet tanımına uyan bir karaktere sahip olan genç yıldız ilginç ve bir o kadarda renkli futbol hikayesini Sportmen dergisine anlattı.

 

 

1- Ersin Aydın’ı yakından tanıyabilir miyiz?

 

25 Ocak 1990 Bakırköy doğumluyum aslen Tokat Reşadiyeliyim. İstanbul’da yaşıyorum doğma büyüme İstanbul’dayım. Küçüklüğümden beri spor yapmayı futbol oynamayı çok seviyorum hatta futbolsuz bir hayat düşünemiyorum Allah bir sakatlık vermedikçe tabi...futbola Güngören Okyanusspor’da başladım 4 yıl orada oynadıktan sonra İstanbulspor alt yapısına transfer oldum. Orda da 2 yıl amatör 3 yılda profesyonel olarak 5 yıl futbol oynadım. 2011 yılında da belki de hayatımın bir dönüm noktası olacak bir karar vererek Darıca Gençlerbirliği’ne transfer oldum. Transferimde Halil Akbaşoğlu’nun çok büyük emeği var kendisine buradan sizin aracılığınızla tekrar teşekkür ederim. Ortaokul ve Lise dönemlerinde çeşitli spor faaliyetlerinde bulundum futbol, basketbol, voleybol ve boks takımlarında yer aldım. İstanbul liseler arası boks turnuvasında da 81 kiloda İstanbul 1.si olmuştum.  Lise 3. sınıfta sporuyla meşhur, Okullar arası Dünya Basketbol şampiyonluğu bulunan Futbolda da Türkiye’de çok sayıda derece yapmış olan Şehremini Lisesi ne okul takımı için aldılar beni, bir nevi okullar arası transfer oldum. Kısacası futbol benim hayatım oldu.

 

2- Darıca Gençlerbirliği lige iyi başlamadı ancak son haftalarda ciddi bir yükseliş trendi yakaladı. Darıca, son yıllarda elinden kaçırdığı 2.lige bu sezon çıkabilecek mi?

 

Takımımız teknik ekibinden futbolcusuna kadar yeni bir ekip olduğu için sezon başında biraz uyum sıkıntısı vardı bu yüzden puan kayıpları yaşadık. Takımımıza kendi liglerinde isim yapmış futbolcular geldi kaliteli bir kadro kuruldu. Maçlar oynandıkça takım birbirini daha iyi tanımaya başladı ve yavaş yavaş takım olduk diyebilirim. Buda zaten beraberinde başarıyı getiriyor. Sezon basına göre şimdi çok daha iyi çok daha mücadeleci istekli bir takıma sahibiz. 8 haftadır da mağlup olmadığımız bunun en büyük kanıtıdır sanırım. Belki 5-6 puanımız daha olabilirdi ama kısmet şanssız maçlar oynadık beklemediğimiz puan kayıpları yaşadık hakemlerde üstüne eklenince 24 puanda kaldık. Çıksalınspor ve Hacettepe maçlarında bariz hakem hatalarından dolayı iki maçta 4 puan bıraktık. Son 3 senede 2 Final kaybettik geçen seneki takımımız gerçekten çok kaliteliydi 16 hafta lider götürdük. Finalde Şanssız bir şekilde kaybettik. Geçen sene kaybettiğimiz 2. lige bu sene çıkacağız Allah’ın izniyle. Geriden gelen takımlar her zaman avantajlıdır bizde bu avantajı kullanıp puan durumunda daha iyi yerlere gelip sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf olacağız ben çok inanıyorum.

 

 

 

3- Özellikle bu sezon başarılı bir grafik sergiliyorsun, bunu neye borçlusun, kişisel hedeflerin nelerdir?

Öncelikle Teşekkür ederim öyle düşündüğünüz için. Elimden gelen her şeyi yapmayı çalışıyorum. Bu sezon kendimi daha tecrübelenmiş hissediyorum. Geçen sene bana gerçekten çok büyük bir tecrübe oldu ilk defa play -off ve final oynadım. Kalecilik çok özel bir meslektir, çok dikkat gerektirir hata kabul etmez o yüzden çok çalışıyorum, gözlem yapıyorum ve sürekli maç izlerim. Boş vaktim oldukça statlara maç izlemeye giderim kaleciler saha içinde neler yapıyor nasıl hareket ediyor gözlemlerim, onları uygulamaya çalışırım. Hedefim Süper Ligde oynamak bu doğrultuda ekstra çalışıyorum bir gün oralarda olacağıma inanıyorum Allah’ın izniyle. Süper ligde oynamış kalecilerle fikir alışverişi yapıyorum Galatasaray’da oynamış Mehmet Bölükbaşı ve Kamerunlu dünya kupasında oynamış Allum Buker’le sürekli konuşuyorum. Kaleci antrenörümün söylediği şeyleri yapmaya çalışıyorum hepsi bana birer tecrübe oluyor.

 

4- Darıca Gençlerbirliği’nde arkadaşlık nasıl, camianın ve taraftarların desteğini yeterli buluyor musun?

*Arkadaşlık iyi durumda. Yeni bir takım olduğumuz için sezon başında alışma evresinden geçtik. Bildiğiniz gibi geçen seneden 5-6 arkadaş kaldık takımın çoğu değişti bu yüzden arkadaşlığın iyi seviyeye gelmesi için biraz zaman geçmesi çok normaldi. Ben arkadasığımızın Çıksalınspor maçında 9 kişi mücadele ederken daha çok pekiştiğini gördüm herkes birbirine yardım etti saha içinde. O maç belki de takım olmamız yolunda iyi bir maç oldu.

Yönetimin desteğini bu sene daha çok hissediyoruz. Yönetime katılan yeni yöneticilerimiz desteklerini tesislere, maçlara gelerek gösteriyorlar sağ olsunlar. Başkanımızda elinden gelen, yapması gereken her şeyi yapmaya çalışıyor.

Taraftarımıza ayrı bir parantez açmak isterim. Çınaraltı taraftar grubu bu sene hiç bir zaman desteğini esirgemedi, kötü gidişatta bile takımımızı destekledi olması gerektiği gibi ve bizde mahcup olmadık onlara karşı. Taraftarımız bizim için her zaman itici bir güçtür. Çınaralatı grubu geçen sene Mardin maçına otobüsle geldiği zaman çok şaşırmıştım o gün gerçekten büyük taraftarımız olduğunu daha çok hissettim onlar oraya kadar gelmişken biz sahada her şeyi vermemiz lazım. Çok teşekkür ediyorum. Bana gösterdikleri destekten dolayı da ayrıca mutluyum onların yeri her zaman başka olacak bende.

 

5-Futbol hayatında dönüm noktasından bahseder misin?

 

Dizimin ağrıması nedeniyle 13 yaşlarındayken hastaneye gitmiştim doktor 18 yaşına kadar spor yapmamı yasaklamıştı. Ailemde dolayısıyla benim sağlığım için gitmemi istemiyordu. Bende spor yapmadan, futbol oynamadan yapamazdım. Öyle bir hayat düşünemiyordum. Hiçbir şey düşünmeden ilerde ne olacağını düşünmeden bütün riskleri göze alarak ailemden gizli 2 sene boyunca devam ettim kulübüme, arka balkondan kıyafetlerimi atıyordum, idmana gidip geliyordum tekrar arka balkona atıyordum. Sonra çıkıp o kıyafetleri banyoda gizli gizli siliyordum. Balkonun en kuytu yerine koyuyordum bir daha ki idmana kadar kururdu tekrar aynı sekil de gidiyordum. 2 sene böyle gittim geldim antrenmanlara ve maçlara, aileme İstanbulspor’a spora transfer oldum dediğimde çok şaşırmışlardı. Onlar beni oynamıyor biliyordu.  İyi ki o doktoru dinleyip futbolu bırakmamışım.

 

6- Darıca Gençlerbirliği’nin sürekli yanında olan bir Belediye Başkanı var. Tesis, idman ve imkanlar bir çok kulübe oranla daha fazla bunla ilgili neler söylemek istersin?

 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak sporun içinden geldiği için bizi çok iyi anlıyor. desteğini her zaman veriyor. Kötü gidişatımızda bile bize güvendiğini söylemişti arkamızda olduğunu dile getirdi buda bizi ekstra motive etti. Şükrü Başkan şampiyon olmamız için her şeyi yapıyor. Biz maç kaybettiğimizde Onunda en az bizim kadar üzüldüğünü biliyoruz. Tesislerimizi yaptı harika bir tesisimiz var antrenman sahamız hemen tesisin önünde, odalar 5 yıldızlı otel konforunda. Bir futbolcunun kalmak isteyeceği, odalarda olması gereken her şeyin olduğu bir tesis PTT 1. Lig takımlarının çoğunda böyle bir tesis yoktur belki de. Bu yüzden Başkanımıza bize böyle bir tesis kazandırdığı için her zaman arkamızda olduğu için teşekkür ederim.

 

6- Futbol dışında neler yapıyorsun? Darıca’da hayat nasıl geçiyor?

 

Maçtan sonra bir gün izin oluyor o gün de ailemle vakit geçiriyorum. Arkadaşlarımla görüşüyorum. Onlarla bir şeyler yaparım. Sinemaya giderim kafamı boşaltırım o bir günde

Darıca’da herşey çok güzel. Belediye Başkanımız sahili harika yaptırmış turistik yer gibi arada bir oraya giderim rahatlarım orda. Oturup çay içilebilecek nezih yerler var. İlerde imkanım olursa burada yaşamak isterim. Ben zaten Darıca’lı gibi oldum 3 senedir buradayım. İlginiz ve bana vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Gazeteniz ve sitenizi yakından takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Ersin Aydın’la Kısa kısa

 

En büyük mutluluğun: Darıca Gençlerbirliği ile 2013 sezonunda finale çıktığımız Kahramanmaraş maçı.

Kalecilikte idolün kimdir: Casillas

Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin: Voleybolcu

Takımda en iyi anlaştığın futbolcular: Fatih Dilek, Halil İbrahim, Ferhat

Türkiye çapında hangi kalecileri beğeniyorsun: Onur Kıvrak, Rüştü Reçber, Mert Günok

Türkiye’de hangi Teknik Direktörle çalışmak isterdin: Fatih Terim, Şenol Güneş

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.