Darıca final okullarında seminer

Darıca final okullarında seminer

Darıca Final Okulları’ndan seminer gerçekleştirildi. Seminerde Covid-19 ile ilgili bilgilendirme alınan önlemler ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

Darıca Final Okulları’ndan seminer gerçekleştirildi. Seminerde Covid-19 ile ilgili bilgilendirme alınan önlemler ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

Prof.Dr.İnayet Aydın, ‘Öğretmenin Sınıf Liderliği’ adlı sunumda, Genel Müdür Murat Kaya tarafından verilen seminere Darıca Final Okulları idareci ve öğretmenleri katıldı.

Seminer ile ilgili olarak bilgi veren genel Müdür Murat Kaya şunları ifade etti:

Genel Murat Kaya seminer ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“9.10.2020 tarihinde saat 14.00/17.30 arasında 3 oturumla slayt sunumlu seminer verilmiştir.

Seminer sunumu başlangıcında okulumuz hemşiresi  Bihter Ürütürk, tarafından görsel destekli Covid-19 ile ilgili bilgilendirme yapılmış, alınması gereken önlemler ve yapılması, dikkat edilmesi gereken hususlar 

izah edilmiştir.

Seminer boyunca soru -cevaplı ,katılımcıların da örnekler sunduğu ,yaşantıların, deneyimlerin paylaşıldığı karşılaştırmalı öğrenme zenginliğine gayret edilmiştir.

ÖĞRETMENİN SINIF LİDERLİĞİ

Öğretmenin sınıf liderliği,lider öğretmen olma özellikleri,paylaşılan vizyon,teşvik etme,öğretmenlik felsefesi,uygulama yöntemlerinden"kaşıkla,iskele,açık büfe"örnekleri,çocuğa yapabilirsin,başarabilirsin motivasyonu verme,sınıf yönetim problemlerini giderme,duyarlı davranma,aidiyet,benimde fikrim var,insan onuruna saygı,5 temelihtiyaç;"yeterli miyim?,değerli miyim?,kabul görüyor muyum ?,seviliyor muyum?benim de kontrolüm var mı ?",güç ve etki-yetki dengesi,motivasyon ve potansiyel durumlarına göre önlemler,etkili öğretim ve gerekleri,bilimsel yöntem,tartışma becerileri,dengeli yaklaşım,on-line ders ve dikkat edilmesi gerekenler,dijital karantine,veli ile işbirliği,pozitif disiplin...

Bu öze bağlı netten genellemlerle seminer keyfle tamamlanmıştır.

Ayrıca 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu,öğretim programları ve bir örnek olarak yapılandırmacı yaklaşım konusu özetle anlatılmıştır.

   TSE belgesi almakta emek verenlerimize ,seminer katılımcılarımıza teşekkürle, seminerimiz sonlanmıştır.”

fb_img_1602577838288-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.