Darıca Farabi’de ikili tatbikat

Darıca Farabi’de ikili tatbikat

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mavi Kod (Hayati Risk) tatbikatı, Kırmızı Kod(Yangın) tatbikatları yapıldı.

Mavi Kod tatbikatında; cenazelerini almak için morg birimine giden merhum yakınlarından biri kötüleşerek bayıldı bunun üzerine acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulan kişi için Mavi Kod - 2222 (Hayati Risk) uygulamasına gidildi. Görevli olan mavi kod ekibinin kısa bir süre içerisinde olay yerine gelmesi ve hastaya müdahale etmesi ile tatbikat sonlandırıldı. Kırmızı Kod tatbikatında ise; hastanenin -3 katında medikal gaz santralinde oluşan yangın için Kırmızı Kod uygulamasına gidildi. Olayı gören personelin kod alarmı vermesi üzerine çok kısa bir süre içerisinde olay müdahale ekibi gerekli yangın söndürme ekipmanlarıyla birlikte tatbikat alanına ulaştılar.  

 

“HER YIL DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Kod uygulamalarını değerlendirmek, işleyişi daha iyi hale getirmek, eksiklerimizi tespit etmek amacıyla bu tatbikatlarımız yapılmaktadır. Hastanemizin böyle durumlara karşı hazır olduğunu da tekrar görmüş olduk. Bu tür tatbikatlarımızı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikatları başarılı şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımızı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.

 

farabi-2-005.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.