Darıca Farabi’de 3 vardiya tepkisi!

Darıca Farabi’de 3 vardiya tepkisi!

Darıca Farabi ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanları ile yönetim arasında yeni bir kriz ortaya çıktı.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarının, hastane yönetiminin aldığı 3 vardiya ile çalışma sistemi doğrultusunda ulaşım mağduriyeti yaşaması ve özellikle kadın çalışanların servis olmamasından dolayı sıkıntı çekmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

Darıca Farabi ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanları ile yönetim arasında yeni bir kriz ortaya çıktı.

Özgür Kocaeli Gazetesinin haberine göre Son olarak hastanenin aldığı 3 vardiya sistemi ile çalışma kararının akabinde ortaya çıkan ulaşım sorununa sağlık çalışanlarından büyük tepki var. Kanunlar hastane yönetimini personelin vardiyalı çalıştırmasına idari olarak yetkili kılıyor ancak personelin ulaşım koordinasyonunun da yapılmasını zorunlu tutuyor. Farabi’deki sağlık çalışanları Başhekim Mustafa Güneş ve ekibinin ulaşımda sorun teşkil eden uygulamasını sendika aracılığıyla Kocaeli Valiliği, Sağlık Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na şikayet etmeye hazırlanıyor.

“HEPİMİZ ANNEYİZ”

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Büyük çoğunluğu kadın personellerden oluşan personellerin 3 vardiya kararı yüzünden gecenin bir vakti yolda başlarına bir şey gelirse bu işin sorumlusu kim olacak? Hastane yönetimi bu sorumluluğu alıyor mu? Hepimiz anneyiz ve hepimizin çocukları var. Çocuklarımızı kime emanet edeceğiz? Alınan karar tamamen işçilerin aleyhinedir. Aile hayatı düzenini bozan ve çalışma huzurunu zedeleyen bu uygulama Kocaeli’ndeki hiçbir hastanede bulunmamaktadır. Hastane yönetiminden bu alınan karar noktasında sağlık çalışanlarının lehine bir kolaylık bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.