Darıca CHP’de mavi liste üstünlüğü

Darıca CHP’de mavi liste üstünlüğü

CHP Darıca İlçe Başkanlığı 5. Olağan İlçe Kongresi kapsamında delege seçimlerini gerçekleştirdi. Delege seçimlerinde uzlaşma olmayan 6 mahallenin 5’inde mavi liste önde çıktı.  

CHP Darıca İlçe Başkanlığı 5. Olağan İlçe Kongresi kapsamında da 14 mahalledeki delege seçimleri hafta sonu yapıldı. Delege seçimlerinde mavi, sarı ve beyaz liste olmak üzere üç liste yarıştı. Darıca’da Abdi İpekçi, Cami, Emek ve Sırasöğütler Mahallesi’nde delege adayları tek liste üzerinde anlaştı. Anlaşma olmayan 6 mahallenin 5’inde mavi liste 1’inde ise sarı liste önde çıktı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, mahallesinde desteklediği beyaz liste 50 oy aldı. Karşıt liste olan mavi liste ise 134 oy alarak 77 oy fark attı. CHP Kocaeli İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Darıca Nenehatun eski Mahalle Başkanı Kemal Taş, kendi mahallesi olan Nenehatun’da 49 oy alarak sarı liste galip geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk’ün de desteklediği beyaz liste hiçbir sandıkta önde çıkamadı.
HUZURLU BİR SEÇİM OLDU
CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, “Delege seçimlerimizi sakin ve huzurlu geçirdik. İtiraz sürelerinin ardından kesin karar Aralık ayında açıklanacak. İlçe başkan adaylarımız bu aşamada şekillenir. Şu an odak noktamız ilçe başkanlığı seçimi oldu. Ben aday değilim, olmayı düşünmüyorum. Aday olacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Etik kuralları gereği her adaya eşit mesafede olacağım. Özel durumlar dışında herhangi bir adaya destek vermeyi düşünmüyorum” dedi.4-180.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.