Darıca Belediyesi’nde 3100 liradan düşüğe çalışan yok

Darıca Belediyesi’nde 3100 liradan düşüğe çalışan yok

Darıca Belediye Meclisi’nde CHP Grubu işçi asgari ücretinin net 3 bin 100 lira olmasını önerdi. Başkan Muzaffer Bıyık, “2021’de 3 bin 100 liradan düşük maaş alan olmayacak” dedi

isciler-007.jpg

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin belediye iştiraki Kent A.Ş’de aralık ayının son haftasındaki grev oylamasında ezici çoğunlukla “Greve evet” kararı çıkan Darıca Belediyesi’nde kadrolu veya taşeron işçi maaşlarının 2020 sonu itibariyle 3 bin 094 lira olduğu, 2021’de ise 3 bin 100 liradan düşük maaş olan olmayacağı açıklandı.

CHP ÖNERGE VERDİ: ASGARİ

ÜCRET 3 BİN 100 LİRA OLSUN  

Darıca Belediye Meclisi’nde CHP Grubu en düşük işçi ücretinin net 3 bin 100 lira olmasını önerdi. Başkan Muzaffer Bıyık, “2021’de 3 bin 100 liradan düşük maaş alan olmayacak” dedi. Darıca Belediye Meclisi CHP Grubu tarafından yılın ilk meclis toplantısında verilen önergede belediye kadrosu, iştirakleri ve yapmış olduğu personel alımları da dâhil olmak üzere asgari ücretin net 3 bin 100 lira olması önerildi.

HEP ASGARİ ÜCRET ÜZERİ ALDILAR

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP’nin geçen yıl içinde benzer hamlesi olduğunu hatırlatıp, “Darıca Belediyesi’nde çalışanlar hep asgari ücret üzeri maaş aldılar. CHP, 2020’de de 2 bin 500 TL talep etmişti” diyen Bıyık, 2020’de belediye işçilerinin 2 bin 793 lira maaş aldığını kaydetti.

420 TL’Yİ DE TİS’E EKLEYECEĞİZ

Sosyal destek paketini haziran ayına kadar verdiklerini, belediyede geçmişe dönük ne varsa ödeyeceklerini kaydeden Bıyık, 2021’e dairse şunları söyledi: “Toplu iş sözleşmesini de işin içine katacağız.  İlave 420 TL’yi de TİS’e ekleyeceğiz ve böylece meclis kararına gerek kalmayacak. 2020 yılı sonu itibariyle en düşük işçi maaşı 3 bin 094 lira idi. 2021 yılında da 3 bin 100 liradan düşük maaş alan olmayacak.”

GEÇİCİLERDE ASGARİ ÜCRETİN

ÜZERİNE ÇIKAMIYORUZ

Darıca Belediyesi CHP Meclis Grubu’nun önergesinde yer alan belediye iştiraklerindeki çalışanlara yönelik talebini de yanıtlayan Bıyık, “Sosyal tesislerde yazın işler artınca geçici personel alıyoruz. Sadece bu kişilere asgari ücret ödüyoruz. Geçici alınan kişiler de ağırlıklı olarak lise, üniversite öğrencileri ve gençler oluyor. Bu kişilere yapılan maaş ödemelerinde asgari ücretin üzerine çıkamıyoruz. Belediyenin kadrosu diye tabir ettiğimiz Kent AŞ çalışanlarında da asgari ücret ve altı bir ödeme planı yok” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.