Darıca Belediye Meclisi  çöpten sebep gerildi

Darıca Belediye Meclisi çöpten sebep gerildi

Darıca Belediye Meclisi’nde faaliyet raporu görüşülürken CHP Grubu Sözcüsü Selim Özcan, “Çöp konteynerleri belediye meclis üyelerinin şirketinden alındı” dedi. Özcan’a ilk yanıt Başkan Bıyık, ikinci yanıt iddiayı üzerine alınan İsrafil Gökburun’dan geldi

Darıca Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısının hayli yoğun gündemli toplantısında bilgilendirmesi yapılan oya sunulmayan denetim komisyonu raporunun değerlendirmesi disiplinsiz; oylamaya tabi olan ve oy çokluğuyla onaylanan faaliyet raporu görüşmeleri ise yer yer gergin geçti.

ucleme-003.jpg

Faaliyet raporu görüşülürken CHP Grubu Sözcüsü Selim Özcan, “Çöp konteynerleri belediye meclis üyelerinin şirketinden alındı” dedi. Özcan’a ilk yanıt Başkan Bıyık, ikinci yanıt iddiayı üzerine alınan İsrafil Gökburun’dan geldi

 

KONTEYNERLERİ MECLİS

ÜYELERİNİN ŞİRKETİ SATMIŞ

 

5-315.jpg

Faaliyet raporu üzerine CHP Grubu adına söz alan Selim Özcan, “Faaliyet raporunuzun 91’nci sayfasında yer alan çöp konteynerlerinin değişimi bölümünde yer alan fotoğraflarda görünen konteynerleri belediye meclis üyelerinin kurmuş olduğu şirketten alındığı ve bunun yasaya aykırı olduğu halde ve sizin de bilginiz dâhilinde yapıldığını belirtmek isteriz” dedi.  Özcan söz konusu iddiaya dair direk isim vermedi.

KOÇAK VE ÇIĞLIK PAS GEÇTİ

2---kopya-001.jpg  

          Nafiz Çığlık                                                                                                         Bülent Koçak

Faaliyet raporuna dair iktidar kanadından ilk değerlendirme, Darıca’nın değil ama Büyükşehir’in denetim komisyonunda yer alan, mesleği serbest muhasebeci ve müşavirlik olan meclis üyesi Bülent Koçak, ardından ikinci değerlendirme Darıca Belediye Meclisi AKP Grubu Sözcüsü Nafiz Çığlık tarafından yapıldı. Gerek Koçak, gerekse Çığlık kuvvetle muhtemel bilinçli şekilde iddiayı pas geçti.

İLK YANIT BIYIK’TAN GELDİ

 

4-521.jpg

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık raporu görüşme süresi boyunca mevzuat gereği meclis üyeleri sırasından, Covid 19 temaslısı olması nedeniyle toplantıya katılmayan MHP’li Meclis Üyesi Fikret Ağbaba’ya ayrılan yerden izledi. Belediye tarafından canlı yayınlanan meclis görüntülerinde de Bıyık’ın bu esnada not aldığı ve cep telefonuyla sık sık birileriyle mesajlaştığı gözlendi. Bu esnada meclisi, o günkü toplantıda Meclis 1’nci Başkanvekilliği’ne seçilen Hüsamettin Ergül yönetti.

BIYIK: DAHA ÖNCE UYARMIŞTIM

İFADENİZİ SİZE İADE EDİYORUM

Faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından meclisteki başkanlık makamına geçip rapor üzerine değerlendirmede bulunan Başkan Bıyık sözlerine, “Üslup konusunda uyarılarda bulunmuşumdur. Meclis üyesi arkadaşları töhmet altında bırakacak bir ifade kullandınız: Ben bu ifadeyi size iade ediyorum. Çöp konteylerini kendi meclis üyelerinize yaptırdınız iddiasını, ispatlamakla mükellefsiniz” diye başladı.

BELEDİYELERE İŞ YAPMAMALARI

KONUSUNDA UYARDIM

Bıyık şöyle devam etti: “Böyle bir şeyin olmadığını, böyle bir durumun asla ve katta olmayacağını biliniz. Hem kendi grubumu hem parti meclis üyelerimi belediyelere iş yapmamaları konusunda uyardım, bu tutum parti anlayışımızda da var. Kanunda da böyle bir tüzük maddesi var. Asla böyle bir şeye tenezzül etmeyeceklerine olan inancımla bu ihaleyi hangi firmaya yaptırdığımızı evraklarıyla beraber gösterebiliriz.

FİRMANIN DARICA İLE İLİŞKİSİ YOK

İstanbul’da bir firma ve e-ihaleyle kazandı. Yer altı çöp konteylerimizin işini de alan firma. Adının hiçbir yerinde hiçbir meclis üyemizin adı yok. Firmanın, Darıca ile alakası yok. Buradan bir firma kazansım isterdim ama ne yazık ki, az teklif veren firma olarak kazandı. Töhmet altında bırakan söylemlerde bulunmayın. –Özcan’ın kısa sorusu üzerine- Diğer işlerle alakalı da: Bizim meclis üyelerimiz kamuya iş yapmıyor."

Darıca Belediyesi'nin son derece şeffaf işlediğini, belediye meclis toplantılarının ve ihalelerin canlı yayınlandığını kaydeden Bıyık amaçlarının dönemi alnının akıyla kapatmak olduğunu, seçim dönemi ise takdirin halka ait olduğunu söyledi. Selim Özcan ve arkadaşlarını toplantının hemen ardından, söz konusu ihaleye dair belgeleriyle birlikte  bilgilendirebileceklerini kaydetti. 

GÖKBURUN: DAHA ÖNCE DE İFTİRA ATILMIŞTI

 

8-133.jpg

Başkan Bıyık’ın konuşmasının ardından faaliyet raporuna dair görüşmelerin sonlandığı sanıldı ama AKP’li Meclis Üyesi, iş insanı İsrafil Gökburun söz aldı. Gökburun, Özcan’ın iddiada isim zikretmemesine rağmen 2020 yılının kasım ayındaki bir meclis toplantısını anımsattı. Gökburun, “Selim Özcan (Ayhan Şen) daha önceki konuşmalarda mihval üzerine iftira atmıştı” dedi.

İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR

DEMİŞTİM, YİNE DİYORUM

O toplantıya CHP İl Başkanı’nın da (Harun Özgür Yıldızlı) katıldığını hatırlatıp o tavrı “CHP içinde İl başkanına şirin gözükme” şeklinde imalayan Gökburun, “Kılavuzu karga olanın burnu b….. çıkmazmış. Daha önceden (ortağı Ahmet Güler ile birlikte ruhsatsız işyeri sahibi olduğuna dair iddia), ispat etmeyen müfteridir demiştim. Şimdi de, kendi adıma aynı şeyi söylüyorum. İspat etmeyen müfteridir” diye konuştu.

** NE OLMUŞTU?

 

3-588.jpg

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kasım 2020 Meclis toplantısı sonrası CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ile.

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve ilimizden çok sayıda CHP İlçe başkanı ve yöneticinin de Gebze Bölgesi temasları kapsamında yerinde izlediği, 2020 yılının kasım ayındaki meclis toplantısında gündem maddelerinden birini ilçedeki ruhsatsız işyerlerinin ruhsatlandırması oluşturmuştu. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ayhan Şen gündem maddesine dair yaptığı çıkışla karanın ilçe geneli esnaftan çok, şahsa özel alındığı algısına sebep olmuştu.
 

SANAYİ SİTESİNDE TOPLANMALILAR

7-208.jpg

Şen, Sırasöğütler Mahallesi’nde belediye meclis üyeleri Ahmet Güler ve İsrafil Gökburun ortaklığındaki bir işyerinin ruhsatsız olduğunu iddia etmiş, “Bu işletmenin çevreye verdiği zararlardan zabıtaya da çok şikayet gitti” diyen Şen sözlerine ilaveten, “Bu anlamda önerimiz şudur. Ruhsatsız işyerleri küçük sanayi sitesinde toplanmalı, ruhsatlandırılmalıdır” demişti. Şen pandemiden sebep mağduriyetlere de atıfta bulunarak, cezalandırmaya karşı olduklarını söylemişti.

DARICA’DA RUHSATSIZ 149 İŞYERİ VAR

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık gündem maddesinin komisyona havale edileceğini belirtirken, “Belediyeler ruhsat harcı adı altında parayı, halka hizmet için toplar. Ruhsatsız işletmeler, ruhsatlı işletmeler için haksızlıktır. Darıca’da toplam 149 ruhsatsız iş yeri var” demişti.

GÖKBURUN: BENİM İŞYERİM RUHSATLI

 

10-062.jpg

                                                    İsrafil Gökburun                                                             Ahmet Güler

AKP’li İl Genel Meclis Üyesi İsrafil Gökburun, CHP Grubu’ndan gelen iddianın iftira olduğunu belirtip kendisine ait işyerinin ruhsatlı olduğunu, Ayhan Şen’in adını zikrettiği işyerinin Ahmet Güler ile ilgisi olmadığını söyledi ve Şen’i iddiasını ispata davet etti.

GÜLER, ŞEN’İ İSPATA DAVET ETTİ

 

9-089.jpg

Ahmet Güler ise Şen tarafından adı verilen şirketin arkadaşına ait olduğunu, (Kasım 2020 itibariyle) henüz faaliyete geçmeyen işyerinin ruhsat başvurusunda bulunduğunu söyledi. Güler, “Bu iddiasından ötürü Ayhan Bey adına üzüldüm. Kendisini özre davet ediyorum” dedi.

BIYIK: İSPATLAMAK SİZE DÜŞER

Ayhan Şen bütün iddialarının altyapısı olduğunu öne sürerken tartışma arasına Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık girdi. Bıyık, “Bağım yoktur diyorlar. İspatlamak size düşer. Firma ismi vermeniz de yanlış. Cevap hakkı doğup tartışma ortamı oluyor. Resmi evrakta kaydı varsa ortaya çıkar” diye tartışmayı sonlandırdı.

 

** NE OLMUŞTU: Yerinde takip ettiğimiz tanık olduğumuz tartışmada meselenin gerek Darıca İlçesi gerek Gebze Bölgesi’nde yaygın bir sorun olması ve iddianın yüz kızartıcı diye tanımlanan nitelik taşımamasından ötürü, Darıca Belediye Meclisi’nin o tarihteki toplantısına dair haberlerimizde konu edinmemiştik.

 

Kaynak 1: Facebook / Darıca Belediyesi meclis canlı yayını

Kaynak 2: Gazetemiz ses kayıtları arşivi

Fotolar: Gazetemiz arşivi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.