Darbesiz bir Türkiye için Cumhuriyet

Darbesiz bir Türkiye için Cumhuriyet

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı Serap Çakır bugüne kadarki darbe ve darbe girişimlerinin biri hariç tamamının Cumhuriyet’i kast ettiğini öne sürüp, “Darbesiz bir Türkiye için de Cumhuriyet” dedi

“1960 darbesi Adnan Menderes dönemi baskılarına karşı halk ayaklanınca aslında halka da hak veren Cumhuriyet dönemi değerlerini korumaya yönelik bir darbeydi. Darbeler elbette hoş şeyler değil ama 1960 darbesi olmasaydı Cumhuriyet hepten bilinmeze doğru sürükleniyordu. Bir de keşke idamlar olmasa, Adnan Menderes ve arkadaşları asılmasıydı…”

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı Serap Çakır, 1960 darbesinin Cumhuriyet değerlerinden sapılmasından ötürü gerçekleştiğini savunurken, “1980’e geldiğimizde aynı Atatürk’ün Türk Gençliği’ne hitabında yazdığı gibi tüm kalelerin içerinden de zapt edildiği bir süreçti. Sağ sol, Alevi Sünni gibi ayrımlar üzerinden insanlar birbirlerine kırdırıldı.

Bunu da fırsat bulan emperyalistller ve işbirlikçileri Cumhuriyet değerlerinden sapmamızı sağladı. 1980 darbesine Atatürk kılıfı bulundu ama işin aslı değişti. 12 Eylül 1980 darbesi beraberinde 28 Şubat ve 15 Temmuz’u getirdi. Demek ki darbesiz bir Türkiye’de yaşamak için de Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmalıyız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.