Dalgalı: Takipçisi olacağız

Dalgalı: Takipçisi olacağız

Metin Dalgalı, belediye meclisinin son toplantısına yaptığı değerlendirmede denetim ve faaliyet raporlarının onaylanma biçimine tepki gösterip konuların takipçisi olacaklarını söyledi. Dalgalı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

HAKSIZ HUKUKSUZ OYUNLAR

 

“Yaklaşık 7 aydır belediye meclis toplantılarına katılmamaktayım . Bir algı ve düzmece bir anlayışla bilinçli bir şekil de üzerime bir senaryo oynandı ve başarılı olundu. Algı ve senaryodan kaynaklı Meclis’e girmediğim gibi halen haksız ve hukuksuz bir şekilde üzerime bir takım oyunlar oynanmaya devam ediyor. Hukukun ve İlahi adaletin er geç tecelli edeceğine inancım tamdır. Gelelim katılmadığım meclis gündemlerine.

2019 BÖYLE AKLANDI

02 Temmuz 2020’deki meclis toplantısında denetim komisyonu raporu okundu.

3 kişilik bir komisyonla 45 günlük bir zaman için de denetimi gerçekleştirilen denetimde birçok hayali fatura, yolsuzluk, hukuksuzluklar tespit edilmiş hatta bu faturalar sosyal medyada haber olmuştu. Cenaze masrafları, taziye yemekleri, araç kiralamalar, düğün takıları, malzeme alımı ve hizmet gibi uçuk faturalar. Tabi bu madde ne oldu; önce komisyon üyeleri tarafın da şerh konulup sonra hiç bir şey olmamış gibi onaylanıp Meclis’e gönderildi. Meclis’te mali boyutu süslenmiş ayarlanmış rapor okunup iktidar meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla Meclis’ten geçmiş oldu. Kısacası 2019 aklandı.

HALKA DEĞİL BİREYE HİZMET

Norm kadro cetvelinin düzenlensinde; bu madde belediyenin asil kadrosunda müdür alımı, memur ve kısacası seçimde verilen sözler karşılığında işçi alımı için çıkarılan bir yasa. Yasa gereği bütçenin yüzde kırkı geçmeyecek şekilde çalışan olması gerekirken, şu an bu rakam çok fazla. Buna rağmen hala işçi alımı yasaya uygun olmadığı gibi, akraba ve yandaş destekleme paketidir. Kısacası halka hizmet ve yaşanabilir bir ortam yaratmak yerine, halkın hizmetine değil bireye hizmettir. Bu madde iktidar meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla onaylandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Faaliyet raporunda; bir yılın faaliyeti üzerine çok konuşmaya gerek olmadığı gibi, belediye basının ve sosyal medyada yaptığı paylaşım ve fotoğraflarla kitaplaştırılan bir rapor. Ne yapıldığı, kaç ihale yapıldığı, gelir giderin ne olduğu kısacası faaliyetten çok reklam olan bir faaliyet raporu yine oy çokluğuyla Meclis’ten geçmiş oldu.

2019 yılı kesin hesabında denetim ve faaliyet raporunun maddelerinde anlaşıldığı gibi bir ayarlama ile dengelenerek bir hesap okunup iktidar meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi… Takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.