Daha zamanı vardı !

Daha zamanı vardı !

 

Şu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ne de emek düşmanı bir kişiymiş meğerse…

İşçilere düşman olduğu yetmiyormuş gibi, işçi sınıfının bayramına da düşman olduğunu gizlememiş. Adeta kin kusmuş.

Daha zamanı vardı, ama hadi neyse. Bir kere kin kusmaya başladılar mı, ardı arkası kesilmiyor. Eeee, ne de olsa, AKP, ‘’işçi düşmanı bir siyasal anlayış’’ örgütlenmesidir.

Evet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ne demiş, şimdi ona bakalım. CNN Türk kanalında canlı yayına katılan Çelik, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına ilişkin soruları yanıtlarken, ‘’Taksim konusu gündeme geldiğinde ilgili bakanlarla değerlendireceğiz’’ diyerek yuvarlak laflar etti.

Net konuşmadı ancak şehir merkezlerinde artık miting istemediklerinin de altını çizmeye özen gösterdi. Yani, miting yapmak isteyenleri, insanlardan uzak, izole edilmiş bölgelere yönlendirmeyi ilke olarak benimseyen AKP, ‘’isteyen, taraftarını otobüslerle miting alanına taşır’’ demeye getiriyor. Öyle ya, kendilerinin taşıma ücretleri konusunda sıkıntısı yok, çok sıkışırlarsa resmi araçların plakalarını değiştirip sivil araçmış gibi kullanıyorlar. Benzini ve sürücüsü de devletten olmak kaydıyla.

Peki, aynı kaynaklara sahip olamayanlar ne yapıyor ?

Onlar, mücadele edilerek kazanılmış haklarına sahip çıkmanın yanı sıra ekonomik mesele de içinde olmak kaydıyla bir dizi nedenden dolayı kent merkezlerini tercih ediyor. Bu da, AKP anlayışıyla ters düşülmesini getiriyor. Sonuç olarak, gerginlik başlığı haline dönüşüyor.

Çelik’in canlı yayında söylediklerine biraz bu pencereden bakmak gerek.

Taksim'deki 1 Mayıs mitinglerinde polis müdahale etmediğinde hiçbir olay yaşanmadığı bilinmesine rağmen, Çelik "yasa dışı örgütler şiddete başvuruyor" iddiasında bulunuyordu.

Bunun anlamı şudur;

AKP, emek ve meslek örgütleri olan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin ‘’1 Mayıs 2015'te kutlamaların adresi Taksim Meydanı olacak’’ açıklamasına şimdiden cephe açıyor…

Erken davrandılar, hem de bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ağzıyla. Çalışanların Emek Bayramı’nı özgürce kutlamalarını güvence altına alması gereken bir bakanlığın birinci derecede ağzı, bunun yerine aba altından sopa gösterme anlayışını sergileyen ifadeler kullanıyor.

Bu tip açıklamaların karşılığının olmadığı 207, 2008, 2009 ve 2010 yıllarının 1 Mayıs günlerinde gösterilmiştir.

İşçi sınıfı ve emek dostları, Çelik ve benzerlerinin zihniyetini mahkum etmiştir. Daha zamanı vardı ama bu yılın 1 Mayıs’ı için şimdiden söylenecek tek söz var,

‘’Gölge etmeyin başka ihsan istemez….’’

 

 

Bu yazı toplam 78 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi