Daha teknik bir konuşma beklerdim

Daha teknik bir konuşma beklerdim

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Doktor Oğuz Can, MMO Genel Başkanı Yunus Yener’in enerji verimliliğine dair sözlerini “siyasi” bulup, “Daha teknik bir konuşma beklerdim” dedi.

Enerji Bakanlığı, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Doktor Oğuz Can, 5. Enerji Verimliliği Kongresi’nde yaptığı konuşmada sözlerine MMO Genel Başkanı Yunus Yener’e atıfta bulunarak başladı. Yener’in özellikle sorun tespitlerini “siyasi bulduğunu” kaydeden Can, “Biraz daha teknik bir konuşma beklerdim” dedi. Doktor Oğuz Can, GTO Başkanı Nail Çiler’in konuşmasını ise methedip, “Gebze milliyetçiliği” yapmasını da takdir ettiğini kaydetti. 
ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİLDİ
Türkiye’nin 2000, 2004 yıllarından örnekler verip, “Arz fazlası” tanımının siyasi malzeme olmayacak bir konu olduğuna değinen Can, yenilenebilir enerji kaynaklarında türlü “engellere” karşın önemli mesafe kat edildiğini söyledi. Türkiye’de 2000’li yıllarda, “Yeşil” enerji tanımlamasının bile sakıncalı olduğunu ama günümüzde “yeşil” enerji tanımlamasının yerleştiğini anlatan Can, “Rüzgara, haklı haksız hidro elektrik santrallerine, güneşe karşı çıkıldı. 11’nci kalkınma planında ise enerjide verimlilik konusu geniş şekilde ele alındı. Cari açığımızı enerjiden kapatmak konusunda iddialıyız” dedi. Can konuşmasında enerji verimliliğine dair çalışmalarından söz edip bu konudaki hedefleri ile sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.