“Daha ne kadar ağaç kesilecek?”

“Daha ne kadar ağaç kesilecek?”

Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD) Başkanı Mustafa Tengerek, 5 bine yakın ağacın kesilmesi ve Kuzey Marmara Otoyolu'na taş ve mıcır sağlamak amacıyla bir taş ocağı açılacak.

Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD) Başkanı Mustafa Tengerek, dernek binasında Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Kandıra ilçesi Babaköy'de yaklaşık 13 hektarlık alanda taş ocağı açılması sebebiyle 5 bine yakın ağacın kesilmesi ve Kuzey Marmara Otoyolu'na taş ve mıcır sağlamak amacıyla bir taş ocağı açılacak. Gebze Tavşanlı köyünde bulunan 1. derece doğal SİT alanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir kısmı geçecek. Kanyonun arkasında bulunan alandan geçecek 1.7 kilometre olduğu belirtilen yol için 17 bin ağaç kesilecek. KEYAD konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına yönetim kurulu üyelerinde Mustafa Zengin, Mehmet Ali Uğurlu, Hüseyin Yüce ve çevreciler katıldı.
“TEMELİ EKONOMİK”
Açıklamalarda bulunan Yönetim kurulu üyesi Mustafa Zengin, “Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir kısmı geçecek. ÇED raporunun olumlu olması neticesinde sıkıntıya düştük. Ballıkayalar Milli Parkı’ndan geçecek otoyolu parkın kuzey doğusundan geçecek. Kocaeli yarımadasındaki ağaçları tahrip edecek. Doğa tahrip ediliyor. ÇED raporunda o kadar iyi düşünülmüş laflar ediliyor ki. Diğer tahrip edilen yerlerden bahsedilmiyor. Temelde yatan sebep tamamen ekonomik” dedi. Kocaeli  Gazetesi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.