DAĞCILAR DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN TIRMANDI

DAĞCILAR DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN TIRMANDI

  İzmitli dağcılar, deprem felaketinin 14. yılı anısına Kaçkar Dağları’na bir tırmanış gerçekleştirdi.  15 SPORCU KATILDI17...

 

 

İzmitli dağcılar, deprem felaketinin 14. yılı anısına Kaçkar Dağları’na bir tırmanış gerçekleştirdi.

 

 

15 SPORCU KATILDI

17 Ağustos 1999 Marmara depremi nedeniyle Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği, Kaçkar ve Verçenik Dağı Tırmanışına 15 sporcu katıldı. Kocaeli Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Demir başkanlığında dağcılar ilk önce Rize Verçenik Yaylasında kamp kurdu.

 

İKİ ZİRVEYE TIRMANIŞ

İzmitli dağcılar kampın ardından  Türkiye'nin en zor dağlarından biri olan 3 bin 711 metre yüksekliğindeki Verçenik Dağı'na tırmandı. Dağcılar tırmanışı 15 saatte tamamladı. Zirveye çıkan dağcılar depremde ölenler için dua etti. Verçenik tırmanışının ardından İzmitli dağcılar yine Türkiye'nin en yüksek ve tırmanışı en zor dağlarında biri olan 3 bin 932 metrelik Büyük Kaçkar Zirvesine çıkmak için yollara düştü. 

 

ZOR ANLAR YAŞADILAR

İlk etapta Çamlıhemşine bağlı Kavrun Yaylası'na geçen dağcılar, Kaçkar Büyük Buzulun dibinde bir gece kamp yaptı. Dağcılar zorlu hava koşullarında sabah saat 04.00'de Kaçkar'ın zirvesine doğru yola çıktı. 12 saatlik zorlu bir uğraş sonunda İzmitli dağcılar Kaçkar Sıra Dağları'nın en yüksek noktası olan Büyük Kaçkar Zirvesi'ne ulaşmayı başardı. Yoğun sis altında geçen tırmanış  sırasında dağcılara  zaman zaman zor anlar yaşadı. 

 

ETKİNLİK HEDEFE ULAŞTI

Kocaeli Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Demir, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gölcük Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür ederek “İzmitli dağcılar olarak depremin 14. yılı anısına bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Depremin unutulmaması ve ders alınması için yaptığımız tırmanma etkinliği bizim açımızdan hedefine ulaştı. Bu etkinlikte bizlere destek olanlara ve tırmanışa katılan arkadaşlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.