Dadaş değil Aleviyim. Köy  değil işsizlik derneği üyesiyim

Dadaş değil Aleviyim. Köy değil işsizlik derneği üyesiyim

"Kurtuluş Savaşında düşmanla çarpışmıştır Dadaşlar. Bugün bu kültürlerin bir kısmının bozulmuş yukarıda bahsettiğimiz ülkemiz üzerinde uygulanan 60 yıllık psikolojik harekat ve Yeşil Kuşak Projesinin bir ürünüdür."

Türkiye siyasi haritasına göre Erzurum ağırlıklı milliyetçi muhafazakar bir ilimiz. Ama solcular da hiç yok değil. Siyasi doku üzerinden Erzurum değerlendirmesi alabilir miyim?

 

Erzurum sizin de belirttiğiniz gibi ağırlıklı milliyetçi muhafazakar bir ilimiz. 12 Eylül faşist darbesinin izleri Erzurum dahil tüm ülkemizde hissedildi. Ülkemizde ABD-AB Emperyalistleri ve onların yerli uşakları tarafından 60 yıldır bir psikolojik harekat uygulanıyor. Yeşil Kuşak Projesiyle de halkımız kafadan silahsızlandırılmaya, kendi sorunlarının asıl yaratıcısı olanları göremez, memleket meselelerini algılayamaz duruma düşürüldü. Bu elbette tüm Türkiye için geçerli.

 

DADAŞLAR KURTULUŞ

SAVAŞI’NDA SAVAŞTI

 

17-005.jpg

 

Dadaş mısınız? Dadaş iseniz, nedir Dadaşlık ve kültürü. Hala yaşıyor mu? Dadaş değilseniz bile Dadaşlar’a çok yakınsınız. Dadaş ve Dadaşlık değerlendirmesi…

 

 

Ülkemiz bir kültürler mozaiği. Doğusundan batısına güneyinden kuzeyine farklı kültürler, gelenekler yaşıyor. Bu kültürler bizim zenginliğimiz. Örneğin ben de Erzurumlu ve Alevi kökenliyim.

Kurtuluş Savaşında düşmanla çarpışmıştır Dadaşlar. Bugün bu kültürlerin bir kısmının bozulmuş yukarıda bahsettiğimiz ülkemiz üzerinde uygulanan 60 yıllık psikolojik harekat ve Yeşil Kuşak Projesinin bir ürünüdür.

 

Herhangi bir Erzurum menşeli il, ilçe, köy derneği üyeliğiniz var mı? Hemşeri derneklerine dair düşünceniz nedir?


 

Şu anda bir köy derneğine üyeliğim yok. İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği üyesiyim.

Köy derneklerinin kuruluş amacı aslında, köyden şehire göçmüş hemşehriler arasında bir dayanışma yaratmak. Cenazelerde, hastalıklarda, hemşehriler arası dayanışma sağlamak. Bugün bunu halen yapabilen köy dernekleri var. Ancak bir kısmı da bu amacından uzaklaşmış, kahvehane olarak kullanılır olmuş.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.