ÇYDD’li Aladağ’ın ilk öyküsü 21 Kadın 21 Öykü’de

ÇYDD’li Aladağ’ın ilk öyküsü 21 Kadın 21 Öykü’de

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi Üyesi Ferah Aladağ, ilk öyküsü ile 21 Kadın 21 Öykü adlı eserde yer aldı. Bugünden itibaren satışta olan kitabın gelirini öykü yazarları kadın derneklerine bağışlanacak

Gebze’de kültür sanatın her alanında değerler, bir bir vitrine çıkıyor. Onlardan biri, Çağdaş Yaşamı Destekleme DerneğiÇYDD Gebze Şube üyesi Ferah Aladağ ilk öykü denemesi ile birlikte Funda Ergenekon tarafından derlenip düzenlenen,

ferah-aladag.jpg

21 Kadın 21 Öykü” adlı eserde öyküsüyle yer almayı başardı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne atfen bugünden itibaren internet üzerinden satışa çıkartılan eserden edinilen gelir çeşitli kadın derneklerine bağışlanacak.

Öte yandan Ferah Aladağ’a çalışmasında 14 yaşındaki kızı Talya da öyküyü tamamlayan bir resimle eşlik etti. Ferah Aladağ konuya dair bir süre önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda özetle şu görüşlere yer verdi:

ÖNEMLİ ÇÜNKÜ…

 

ferah-ve-kitap.jpg

“Aylardır heyecanla beklediğim benim için çok önemli olan projenin sonuna geldik. Benim için önemli çünkü ilk defa bir öyküm yayımlanıyor, hem de 20 diğer güçlü kadınla birlikte bir kitapta. Önemli çünkü günümüzde kadına verilen değersizliğin karşısında durup buradayız dediğimiz için ve tabii ki en önemli ve anlamlı kısmı, 14 senelik hayatında beni hiç yalnız bırakmayan yanımda olan canım kızımla birlikte aynı projede çalışmış olmamız . Talya benim öykümü, çizdiği bir resimle tamamladı ve bence birbirimize çok özel bir anı bıraktık…


Kitabımız, internet üzerinden tüm kitapçılarda satışa sunuldu. Kadınlar için dedik ve 21 öykü ve 21 kadınla başladık... umarım okurken keyif alırsınız . Yolumuz açık olsun

 

FERAH ALADAĞ KİMDİR

 

ferah-aladag---22222.jpg

1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Gebze, Eskihisar’da oturuyor. Lise mezunu. İstanbul Üsküdar’da özel sektörde çalışıyor. Hobileri arasında resim çizmek de var. 2009 - 2017 yılları arasında Tuzbiber Dergisi'ni yayınladı ve editörlüğünü yaptı. 

http://www.tuzbiberdergisi.com/

Evli ve iki çocuk annesi. ÇYDD Gebze Şubesi’nin 27 Mart 2021’de gerçekleşecek kongresinde şube yönetimine girecek.

 

 

21 KADINDAN KOLLEKTİF ÇALIŞMA

Öte yandan kitaba dair şu bilgilendirmede bulunuldu:

Kadınlar, Edebiyatla Güçlerini Birleştiriyor

 

Dünya üzerinde, hayatın her evresinde kadın olmanın zorluğu yadsınamaz. Bu zorluklarla başa çıkan ve üstesinden gelen kadınlar gerçek gücün sembolüdür. Her alanda olduğu gibi, ne yazık ki edebiyat sanatında bile kadınlar kendi hakları için mücadele ediyorlar. Bir araya gelindiğinde daha güçlü olunabilindiğinin farkında olan 21 kadın, edebiyat dünyasında güçlerini birleştirerek kolektif bir çalışmaya imza attılar. Edebiyat alanında ilk defa yapılan bu çalışmada kadın gözünden, kadın dilinden kadınlar konu alındı.

21 RESSAM ÇİZİMLERİYLE SÜSLEDİ

Projenin sahibi ve kitabın editörlüğünü yapan Funda Ergenekon liderliğinde, Türkiye’nin dört bir yanından çok değerli 21 yazar bir araya gelerek, kadın temasını konu alan “21 Kadın 21 Öykü” isimli bir kitap seçkisi hazırlandı. Her öyküye can veren sözcüklerin önünde 21 ressamın çizimleriyle karşılaşacaksınız. Bu kitapta rakamlardan ibaret sayılan, çoğu zaman da sayılmayan tüm kadınların gerçekçi öyküleri sizlere sunuluyor.

Kitapta öyküleri yer alan 21 yazar, 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü için bu kitabı sevdiklerine ve dünyaya öyküleri anlatıldıkça yaşayacak tüm kadınlara armağan olarak hazırladıklarını da belirtiyorlar.

21 Kadın 21 Öykü ile Kadınların Sesi Oluyor…

Kitapta öyküleri ile yer alan yazarlar seçkiden elde edecekleri tüm geliri bir kadın derneğine bağışlayacaklar. Bu şekilde kadınların emeği yine kadınlar için kullanılmış olacak. Artshop Yayıncılık tarafından basılan kitap 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü’nde edebiyatseverlerle buluşacak. Tüm internet sitelerinde satışa sunulacak bu öykü kitabı ile edebiyattaki kadın sesine kulak vererek, birçok kadının bir parçası olacaksınız.

Bu çalışma ile kadınlar kendi gözleri ile sizlere kadınları aktarmaya çalışıyorlar. Her bir öyküde kadınların sessiz çığlıklarını duyacak, öyküleri anlatan her bir resimde sesiz bakışlarını görecek, güçlerini ve varoluşlarını eşsiz bir duygu yoğunluğuyla yaşayacaksınız.

2022’DE 22 KADIN 22 ÖYKÜ…

Bu projenin güzel yönü sadece bu sene ile sınırlı olmaması. Proje 2021 senesinde 21 kadınla başladı ancak devamı da gelecek. 2022 senesinde ise 22 Kadın ve 22 Öykü ile yeniden aramızda olacaklar…

21 Kadın 21 Öykü kitap seçkisinde yer alan yazarlar: Aybüke Çolakoğlu, Ayser Özbulut, Belgin Bıyıkoğlu, Berrin Yelkenbiçer, Birsen Yurtdaş, Dilek İşcen Akışık, Elif Yalçın, Esra Sungun, Ferah Aladağ, Feride Cihan Göktan, Funda Ergenekon, Gülşah Babayiğit, Hatice Dökmen, Kerime Ural Cengiz, Meral Kurulay, Meyrem Karadeniz, Mezbure Keleş, Neslihan Eruslu, Nesrin Aslan, Raziye Demiralay, Zeynep Kasap

21 Kadın 21 Öykü 8 Mart 2021’den itibaren tüm kitapçılarda okurlarını bekliyor olacak…

 

FUNDA ERGENEKON KİMDİR

 

funda-ergenekon.jpg

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde ikamet eden Funda Ergenekon, Ankara’da dünyaya geldi. Babasının askerlik görevinden ötürü küçük yaştan itibaren farklı okullar ve yerler gördü. Üniversite tahsili sonrası özel sektörde insan kaynakları ve halkla ilişkiler alanlarında yöneticilik yaptı. Her iki alanda yüksek lisans sonrası doktora çalışmalarına başladı. İnternet üzerinden çeşitli dergi ve bloglarda yazdı. Son sekiz yılda üç ayrı ilde kitap kulüpleri kurdu. Kirpi Edebiyat ve Düşün Dergisi, Kuzgun Düşün ve Edebiyat Dergisi editörlerinden. Songemi Dergisi Yayın Kurulu üyesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.