ÇYDD sorunun değil çözümün parçasıdır

ÇYDD sorunun değil çözümün parçasıdır

ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel, Gebze Şubesi’nin konuğu oldu. Yüksel, “ÇYDD sorunun değil çözümün parçasıdır” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi, ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel ve Türkiye’nin ilk kadın İlahiyat Profesörü Neda Armaner’i  ağırladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Gebze ÇYDD li öğrenci, üye ve gönüllülerini ziyaret etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi tarafından öğrencilerle tanıştırmak için Gebze ‘ye davet edilen ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel ÇYDD’li öğrencilerle Gebze Öğretmen Evi’nde kahvaltıda buluştu.

Yüksel öğrencilere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kuruluş aşamasından bugüne kadar kaydedilen yolu, karşılaşılan zorlukları ve alınan başarıları anlattı: “1989 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Aysel Ekşi, 2. Başkan Prof. Dr. Türkan Saylan, üyeler Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Necla Arat, Dr. Tüten Ang ve Birnur Özümert’ten oluşan geçici yönetim kurulu  ile göreve başladı.

SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI
1990 yılında Prof.Dr. Türkan Saylan genel başkanlığa seçildi. Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla kurulan  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  sorunların  değil, çözümün bir parçası olmayı ilke edinmiştir.”

HÜZÜNLENDİRDİ 

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın  Lepra ve ÇYDD serüvenini de anlatırken duygulandırdı. Anadolu’nun ücra köşelerinde Lepralı hastaların ve ailelerinin, kız çocuklarının hayatlarını dönüştürmek, eğitim almalarını sağlamak için verdiği mücadeleyi dikkatle dinlerken hüzünlenen öğrenciler  ÇYDD öğrencisi olmaktan gurur ve  mutluluk duyduklarını belirtti.

ŞUBEYİ ZİYARET 

Prof Dr Sayın Ayşe Yüksel, öğleden Sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi  binasında üye ve gönüllülerle de buluştu. Türkiye’nin ilk kadın İlahiyat Profesörü Neda Armaner de bu buluşmaya katılarak, Ayşe Yüksel ile birlikte kadının eğitiminin önemini, ÇYDD’nin kuruluş aşamasından bugüne ulaştığı ve dokunabildiği çocukları, Türkan Saylan’ın ve ÇYDD’nin eğitimli gençler yetiştirebilmek için yaptıkları projeleri anlattı.

GEBZE ŞUBESİ’NE ÖVGÜ 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi’nin çalışmalarını ilgiyle ve mutlulukla takip ettiğini belirten Başkan Yüksel, “Gebze şubemizin çalışmalarını nitelik katarak yaptığını  görmek bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi.

DEVAM EDECEĞİZ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nurcan Çınar da konuklarına teşekkür ederek, “Ülkemize  ayrı ayrı büyük hizmetleri bulunmuş Sayın Profesörlerimize hem ziyaretlerinden hem de bize aktardıkları bilgilerden ve deneyimlerden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Çağdaş, laik, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak ve yaşatacak çocuklarımızın , gençlerimizin eğitimi için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
hatira.jpegogrenciler-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.