ÇYDD eğitim ve kültür evi açıyor

ÇYDD eğitim ve kültür evi açıyor

  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmit Şubesi’ne emekli öğretmen Mualla Eke tarafından yapılan bağış ile Tüysüzler Mahallesi’nde...

 

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmit Şubesi’ne emekli öğretmen Mualla Eke tarafından yapılan bağış ile Tüysüzler Mahallesi’nde satın alınan ve eğitim kültür evi olarak kullanılacak olan binaların açılış töreni 28 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da gerçekleşecek. Dernek Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu açılış törenine tüm İzmit halkını davet etti.

EĞİTİMLER TAMAMEN ÜCRETSİZ
İzmit Tüysüzler Mahallesi, Ebru Sokak adresinde bulunan eğitim ve kültür evinde dernek üyeleri ile bir araya gelen Başkan Müstecaplıoğlu binalardaki eksikler ile ilgili de hayırsever vatandaşlar ile kurum ve kuruluşlardan destek istedi. ÇYDD İzmit Şubesi olarak 20 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen Müstecaplıoğlu, “Cumhuriyetin yetiştirdiği öğretmenlerden Mualla Eke eğitime destek veren derneğimize bağış olarak bu binayı almıştır. Bizlerde dernek olarak bağışlanan binanın hemen yanında bulunan villayı kiraladık. İki binamızda tamamen eğitim içerikli kullanılacak. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak dikiş, nakış, aşçılık ve bahçıvanlık gibi meslek kursları düzenleyeceğiz. Okuma yazma bilmeyen çok sayıda insanımız var. Tüysüzler kırsal bir alan olduğu için bu bölgede de çok sayıda okuryazar olmayan vatandaşımız var. 20 kayıt yaptık” dedi.

OKUMA YAZMA KURSU
Kursların gönüllü öğretmenimiz Fatma Neslihan Bakırcı tarafından verileceğini söyleyen Müstecaplıoğlu, “Binalarımıza çok yakın olan Şehit Öğretmen Erkan Aydın İlköğretim Okulu’nda bulunan 700 öğrencimize, derneğimizin burs verdiği üniversite öğrencileri tarafından ücretsiz olarak etüt verilecek. Öğrencilerimizi sosyalleştirmek amacıyla da darbuka, bağlama ve gitar kursları vereceğiz. Enstrümanları dernek olarak bizler satın alacağız. Çocuklarını evde bırakıp kurslarımıza katılamayan bayanlar için binamızda Çocuk Bakım Yeri açıyoruz. Eğitimlerimiz hepsi ücretsiz. Bizlerle gönüllü olarak çalışmak isteyen, üye olmak isteyen ve katkı sağlamak isteyen herkesi eğitim ve kültür evimize bekliyoruz. Biz bu binayı kendimize değil İzmit halkına aldık. Cumhuriyetimizin 90.yılını emekli öğretmen Mualla Eke’nin derneğimize bağışladığı Eğitim Kültür Evimizin açılışında genel başkanımız Aysel Çelikel ile birlikte kutlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.