Cumhuriyet’te de halk otobüsten yakındı: Kim eğitiyor küfürbazları!

Cumhuriyet’te de halk otobüsten yakındı: Kim eğitiyor küfürbazları!

Gebze’nin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Halk Meclisi’nde de halkın öne çıkan şikayeti, halk otobüsleri oldu. Şoförlerin küfürbazlığından da yakınıp, “Kim eğitiyor bunları” diyen halka Büyükgöz, “Büyükşehir eğitiyor ama sirkülasyon çok fazla dedi

Kamuda kalması gerekirken özelleştirilen toplu taşıma hizmetlerinde o süreçte bindiği dalı kesen sistem, şimdi başa çıkamıyor. İlimizde de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi araçları arttırmaktan başka çözüm üretemediği, niteliksiz kadrolaşma sonrası şikâyet hattı dahi şikâyettik olan halk otobüsleri ile toplu taşıma “hizmeti”, Gebze Belediyesi’nin Cumhuriyet’teki Halk Meclisi’nde de halkın öne çıkan yakınma konusu oldu. Şoförlerin kaba saba tavırlarından da şikayet edip yakınan, Kim eğitiyor bunları” diyen halka Büyükgöz, “Büyükşehir eğitiyor ama sirkülasyon çok fazla” yanıtını vermekle yetindi.

KÜFÜRLÜ KONUŞUYORLAR

Kamil Narkuz isimli vatandaş önceki Halk Meclisi’nde sorduğunu belirtip Cumhuriyet Mahallesi’ndeki son durak olarak kullanılan yerden halk otobüslerinin kaldırılmasını istedi. Sürücülerden, “Küfürlü konuşuyorlar” diye yakındı. Ayrıca mahallede market sıkıntısına dikkat çekip, belediyeden yatırımcıyı yönlendirmesini istedi.

Asiye Bayram, halk otobüsleri şoförlerini kimlerin eğittiğini sordu. Başkan Büyükgöz gerek Ulaşımpark’ın resmi araçları gerekse halk otobüslerinde sürücülere eğitimin KBB tarafından verildiğini ancak halk otobüslerinde sürücülerin çok sık değişmesinden eğitimin boşa çıktığını belirtti.

KOOPERATİFİN MARKET GELEBİLİR

Büyükgöz mahallenin market ihtiyacı için cami derneğine teklif götürüldüğünü, yanıt beklendiğini belirtip “Zorlayacağız. Market kira gelirinin caminin elektrik şu giderine de katkısı olacaktır” dedi. Zincir marketlerin 250 metrekareden küçük yerlere yanaşmadığını kaydeden Büyükgöz, Devlet iştiraki Tarım Kredi Kooperatifi marketini yönlendirme çalıştıklarını söyledi.

 

RİNG HAT UYGULAMASIYLA  

DEPO DURAK KALKACAK

Marmaray Fatih İstasyonu ile Pelitli arasında kurulacak yeni hatlardan birinin Cumhuriyet’ten de ring olarak geçeceğini, depo işlevi gören ve mola verilen otobüs durağının bulunduğu yerden kaldırılacağını ve boşalan meydanın park dahil olmak üzere, farklı kullanılabileceğini dile getirdi. Akıllı taşımacılığın yaygınlaştığını belirtip aktarma indiriminin de devreye gireceğini söyledi.

 

BİZ YER VERİRİZ

TİPİNİ MEB BELİRLER

AKP Cumhuriyet Mahallesi Kadın Kolları Başkanı Medine Güneş mahalleye imam hatip ortaokulu ve lisesi istediklerini söyledi. Büyükgöz okul yerlerini belediyenin tahsis ettiğini ancak okulun türüne karar verme mercinin Milli Eğitim olduğunu kaydetti: “Cumhuriyet’te iki okul alanını yapılabilir hale getirdik. Okul yeri bulmakta belediye görevi değil ama çocuklara en iyi eğitim için alan tahsis ediyoruz. MEB’in hareket kabiliyeti çok yavaş, kamulaştırma için 10 sene beklersiniz. Cumhuriyet’te 2023’te iki okulun inşası başlayacak 2024’e yetişir. Talebinizi onlara da aktarırız.”

 

BU CİVARDA PARK YOK

AKP Cumhuriyet Mahallesi yönetiminden Latif Ayçiçek, “Yönetime başladığımızdan itibaren mahallemizi gezdik dolaştık. Talepleri belediyemize dört yıl önce ilettik. Meyvesini bir bir alıyoruz. Allah razı olsun” dedi. Buna karşın özellikle Halk Meclisi’nin düzenlediği civarda park olmadığını belirtip Mimar Sinan Caddesi’nin 7 metre genişliğinin araç geçişi için yetersiz olduğunu söyledi. Başkan Büyükgöz, 2023’te mahalleye iki yeni park kazandıracaklarını belirtip tek yön uygulamalarına dair bilgilendirdi.

ÇOCUK BAKIMEVİ SAYILARI ARTACAK

Fatih Devlet Hastanesi otoparkında çalışan bir yurttaş hastane bünyesindeki belediyeye ait Güzide Bebek ve Çocuk Bakımevi’nde hastanede çalışanların yararlandığını ancak kendi çocuğu için hizmet alamadığını söyledi. Büyükgöz pandemi sürecinde ihtiyaçtan türeyen, 7/24 hizmet veren, Türkiye’de ilk olan ve THY’nin de hosteslerinin çocukları için incelemeye geldiği projede ihtiyaca yanıt veremediklerini ancak sayılarının artmasını planladıklarını söyledi.

HALK EKMEKTE KAPASİTE ARTABİLİR

AKP Cumhuriyet Mahallesi Kadın Kolları eski Başkanı Nevin Karaderili halk ekmek büfelerinin yetersiz olduğunu ve belediyeye de başvurduklarını belirtirken Başkan Büyükgöz ihtiyaca yanıt vermek için üretim kapasitesinde artışa gitmeyi tasarladıklarını söyledi.

TÜRK TELEKOM OLMAZSA TT NET

Bahçesinde çok sayıda kedi besleyen bir kadın vatandaş Başkan Büyükgöz’den kedileri için mama istedi ancak ısrarına rağmen sonuç alamadı. Büyükgöz’ün saydığı gerekçelerde yurttaşı tatmin etmedi. Diğer sorunlara atfen Gebze’nin öncelikli sorununun hala trafik, otopark ve üstyapı olduğunu kaydeden Büyükgöz, SEDAŞ’ın 2022 ve 2023’teki toplam 550 milyon TL’lik yatırımıyla 30 trafo inşa edileceğini ve elektrik kesintilerinin tarihe karışacağını söyledi. İnternet ihtiyacı için Türk Telekom olmazsa TT Net’i devreye sokup çözüm aradıklarını, uzun süreli yol ve kaldırım kazılarının ise yolu kazmışken diğer kurumların hizmetlerinin de yer altına aynı zamanda alınması isteminden kaynaklı olduğunu dile getirdi.

 

414.jpg

 

406.jpg

 

Kamil Narkuz

 

407.jpg

Medine Güneş

 

408.jpg

Latif Ayçiçek

 

777.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.