Cumhuriyet’in 100’ncü yılı seçimlerden daha önemli

Cumhuriyet’in 100’ncü yılı seçimlerden daha önemli

Gebze'deki siyasi partilerin başkanlarına seçime müdahil olmadıkları ıçin teşekkür eden GTO Başkan ve Başkan adayı Nail Çiler muhaliflere, "Seçime gölge düşürmesinler" dedi. Önceliğin Gebze ili olduğunu söyledi: Cumhuriyet’in 100’ncü yılı seçimden önemli

Gebze Ticaret Odası’nda önümüzdeki dört yılın meclisi, yönetimi ve başkanlığı için sandıkta ilk sınav yarın gerçekleşecek.

gebze-ticaret-odasi-6.jpg

Komiteler bazında, meclis üyelikleri şekillenecek. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, tek başkan adayı ancak meclis üyeliği için en az 10 gruptan ikinci liste çıkması bekleniyor. Başkan Çiler sürece dair gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Odamız ticaret odası.

gebze-ticaret-odasi-23.jpg

Sanayici de var, tacir de var. Küçük esnaf da var. Önemli olan dengeyi bozmadan onları bir arada tutabilmek” dedi. Tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarına da teşekkür eden Nail Çiler, “Hiçbiri sürece müdahil olmadı ve bizi takdir etti. Bu takdirin karşılığı olarak sorumluluğu çok zor.

gebze-ticaret-odasi-26.jpg

Sorumluluğu çekecek ekibi de çok titiz seçmeye çalışıyorum” dedi.

 

Cumhuriyet’in 100’ncü yılı

Seçimlerden daha önemli

 

** GTO Başkanı ve Başkan adayı Nail Çiler, yarınki komite seçimlerine liste hazırlığında olan ekipten gelen eleştirilere, “Seçime gölge düşürmesinler” diye yanıt verdi. Yeni dönemin önceliğini yine olası Gebze İli’ne verdi: Cumhuriyet’in 100’ncü yılı seçimlerden daha önemli

 

gebze-ticaret-odasi-7.jpg

 

Gebze Ticaret Odası’nda başkanlığa tek aday olarak giren ancak yarınki komite/meclis üyeliği seçimlerinin iki listeli gerçekleşecek olanlarında da meclis üyeliğini deldirmeme çabasındaki Gebze Ticaret Odası Başkanı ve Başkan adayı Nail Çiler, liste hazırlığında olan isimlerden Ahmet Hakan Hocaoğlu’nun seçimin adil gerçekleşmediğine dair eleştirilerine verdiği yanıtta, “Seçime gölge düşürmesinler” dedi.

Son aylarda olası Gebze İli için propagandayı yoğunlaştıran ve başkanlığı tek aday olarak yürüyen Çiler önümüzdeki dönemin önceliğinin de aynı olduğunu kaydetti: Cumhuriyet’in 100’ncü yılı seçimlerden daha önemli

-         2023’te genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Başkanlığınız garanti. Bu zorlu sürece dair düşünceleriniz nedir?

 

-         Önümüzdeki süreci iyaseten değil, ekonomik açılardan değerlendiriyoruz. Biz iş dünyasının temsilcileriyiz ve önemli olan onları en iyi şekilde temsil edebilmek. Dört ilçede yetkiliyiz. 23 bine yakın üye var ama hepsi oy kullanamıyor. İki yılını doldurmamış olanlar var. Sorumlulukları yerine getirmeyenler var. Ama diğer sorumluluklarını yerine getirenler bu işe sahip çıktılar. TOBB seçim süreci 01 Ekim’de başlayacak. Kasım ayı sonunda bitecek. Seçimlerin hem bölgemize hem Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim. Sağlıklı şekilde yapılmasını temenni ediyorum. Şu anda Gebze Bölgesi’ne bakınca herhangi bir gerginlik yok.

 

ŞEHRİN GERGİNLİĞİNİ DE ALIYORUZ

 

gebze-ticaret-odasi-14.jpg

 

-         Biz burada iş dünyasının temsilcileri olarak insanları bir araya getirip şehrin gerginliğini de alıyoruz. Bence bu süreçte Covid döneminden sonra da ekonomide bir takım daralmalar oldu. Bu süreçte insanların bir araya gelip çalışmalarını ortak yürütmeleri, sohbet etmeleri kent açısından da iyi bir şey ortaya çıktı.

SAHADA HİÇ TEPKİ GÖRMEDİK

gebze-ticaret-odasi-3.jpg

-         Bugüne kadarki saha çalışmalarında herhangi bir tepki görmedik. Çok güzel bir şey. Demek ki Gebze Ticaret Odası olarak iyi şeyler yapmışız. Bir de şunu diyorum. Yaptıklarımız ortada, bir şeyler anlatmaya gerek yok. İnsanlar yaptıkları eserlerle anılır. Biz de güzel şeyler yapmaya çalıştık. Bu bir ekip. Ben değil biz felsefesi var ortada. Her zaman derdim: Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bir arada olacağız. Ayrılıklar bizi böler.

-          

-         Bölgenin kalkınması için projelerimiz var. Hem bölgenin hem ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak bir kentteyiz. Türkiye, Ankara’dan yönetiliyor ama sanayi Gebze’den yönetilir.

 

LOBİYİ GÜÇLENDİRMEK LAZIM

gebze-ticaret-odasi-19.jpg

 

-         Cumhuriyet’in 100’ncü yılı bizim için genel ve yerel seçimlerden daha önemli. Türkiye’de il sayısının 100 olacağı konuşuluyor. Biz de Büyükşehir statüsünde il olmamız gerektiğini düşünüyor ve savunuyoruz. Bundan sonraki çalışmamız bu yönde olacak. Yani açıkçası bu kentin değerlerine değer katmak için lobiyi güçlendirmek lazım.

 

-         Borçlu üyeler, 12 Eylül’e kadar kapatmadığından oy kullanamayacaklar var. Ancak, “Duyurulmadı” deniyor?

 

-         Oda başkanıyım. Hiç kimse hiçbir şeye bahane bulmasın. İlçe Seçim Kurulu açıklıyor. Onlar yansıtılıyor. Borcunu ödeyip oy hakkını koruyan üyelerimiz nasıl öğrendiler? Borca dair de altı ay öncesinden tebligat gönderiliyor. Herkes kanuni zorunluluklarını yerine getirmek zorunda. Hele birileri bir şey için yola çıkıyorsa ona göre de tedbirini almalı.

 

-         Üye listesinde iletişim bilgilerinin olmaması…

 

-         Kişisel verileri koruma kanununa göre yeni yapılan bir düzenleme. İlan edilen yerde ne asılıyorsa herkes onu almak zorunda. Onun dışında bir şey yapamazsınız.

 

ADİL OLMAYAN DURUM YOK

gebze-ticaret-odasi-29.jpg

 

-         Bizde ise arkadaşların daha önceki yıllardan çalışmaları var. Gebze hem büyük hem küçük yer. Zincirleme yoluyla birbirlerinin iletişim bilgilerine ulaşıyorlar. Şu an cep telefonuyla iletişim bilgilerini veriyorlar. Adil olmayan durum yok. Birileri bu güzel giden seçime gölge düşürmesin. Ama onların demokratik hakkı. Gelip seçime girebilirler..

KEŞKE KADIN KONTENJANI KONSA

 

-         Listelerinizde ve mecliste, bu dönem daha çok kadın görecek miyiz?

 gebze-ticaret-odasi-12.jpg

-         Kadın üyelere dair sürprizimiz var. Hem sanayici hem kadın girişimci var. Mecliste sayıları artabilir. Ama bizim seçimler çok farklı. Ben otomotiv sektöründeyim. Rakip firmalardan oy istiyorum. Bayanlar pek sahaya çıkamıyor. Bayanların sayısının artmasını istiyoruz. Keşke daha ileriki yıllarda kontenjan konsa, mecburiyet gelse daha iyi. Bilindiği üzere Atatürk kadınlara ülkemizde seçme seçilme hakkını çok gelişmiş ülkelerden daha önce verdi. Türkiye’nin kadına ne kadar değer verdiği ortada. Benim hanımım da iş kadını. Kendi başına çalışıyor.

gebze-ticaret-odasi-28.jpg

Burada eğitim, sağlık komisyonlarında var.

 

-         Yaş ortalaması değişir mi, gençleşme olur mu?

gebze-ticaret-odasi-16.jpg

 

-         Yaş ortalamasına dair kural yok. 65-70 yaşındaki sanayici 100’lerce kişi çalıştırıyor. Dışarıda kal diyemezsin. Amacımız gençlerle tecrübelileri bir araya getirip bir arada tutmak.

 gebze-ticaret-odasi-22.jpg

-         Geride kalan döneminize dair, projeleri merkeze aldığımızda özeleştiriniz var mı?

 

-         TOBB bizim odanın tanımını yaparken proje üretim merkezi dedi. Proje gerçekleştirme oranımız yüzde 95.40. Çok güzel bir şey bu, büyük başarı. Zamanın bize yetmediğinden şikayet edebilirim sadece. Başka bir şey diyemem. Zaman bizim için yeterli değildi.

 **

 

İkinci önceliğimiz deprem!

 gebze-ticaret-odasi-15.jpg

 

-         Ülkemizde turizm, sanayiden çok konuşulmaya başlandı. Gebze’yi merkeze alırsak, ne söylemek istersiniz?

-         Bu bölge kadim bölge. Bizanslılar’a karşı çıkan iki komutana, Anibal ve Fatih Sultan Mehmet ruhunu burada temsil etmiştir. Panel ve seminerlerde Gebze’nin turizm yönünü de ön plana çıkartıyoruz. Kartacalı Komutan Anibal’in çok güzel bir sözü var: Ya –yeniden- bir yol bulacak ya –yeni- bir yol açacaksın. Biz de gelecekte Gebze için ya yeniden yol bulacağız, ya da yeniden yol açacağız.

 

gebze-ticaret-odasi-30.jpg

-          

-         Bu seçim döneminde de adaylık teklifi gelirse, tavrınız ne olacaktır?

-         Biz ticaretimize bakarız önce. Siyaset siyasetçinin, ticaret bizim işimiz.

-          

-         Önümüzdeki döneme ilişkin vaatleriniz var mı?

 

 gebze-ticaret-odasi-21.jpg

 

-         Birinci önceliğimiz Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması. İkinci önceliğimiz farkındalık projelerinde deprem ile ilgili projeleri öne çıkarmamız lazım. Zaten geçen hafta açılışını yaptığımız bina afet koordinasyon merkezi olacak. TMMOB Gebze bileşenleri Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar Odası paydaşlarımız. Kamu yöneticilerini de işin içine alacağız.

 

gebze-ticaret-odasi-24.jpg

 

-         Sizce Gebze’nin il olması için biraz halk hareketi de gerekiyor mu; miting ve benzeri…

 

-         Biz, TOBB’a ve Bakanlığı bağlı yarı resmi kuruluşuz. Gündemi yaratırız. O tür eylemlerden ziyade kentin değerlerini rakamlarla ortaya koymalı.

 

-         2023’te 19 ilçe il olabilir ama 30 civarı aday var…

 

-         Hiçbiri Gebze’nin rakibi olamazlki. Onlar amatör, biz süper ligdeyiz. Siyaset de destek verecek ve il olacağız.

 

gebze-ticaret-odasi-13.jpg 

Arkasına aile desteğini de alan Nail Çiler; kızı Gözde Çiler, eşi Sevgi Çiler ve baldızı; Kızılay Gebze Şube Başkanı Oya Tunçel ile.  

**

Arı kovanı gibi

 

gebze-ticaret-odasi-25.jpg

 GTO Başkanı ve Başkan adayı Nail Çiler sahibi olduğu Görtan Otomotiv’i seçim karargahı haline getirirken gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüğü çalışmalarda onların desteğini hep yakınında buluyor.

gebze-ticaret-odasi-27.jpg

Önceki cumartesi günü akşamı da yoğunluk devam ederken komite seçimleri öncesi üyelerle son diyaloglar kurulup seçime katılımları için çaba sarf edildi. Çiler ile görüşmemiz o yoğun koşturma esnasında gerçekleşti.

gebze-ticaret-odasi-3-001.jpg

AKP Dilovası İlçe eski Başkanı Osman Akbulut, MHP Gebze İlçe eski Başkanı Hamit Kuş’un da aralarında bulunduğu çok sayıda isim, komite seçimleri öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.