Cumhuriyeti ideal yapan üzerine güç tanımamasıdır

Cumhuriyeti ideal yapan üzerine güç tanımamasıdır

Dilovası İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Kocabay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na dair mesajında, “Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır” dedi

Dilovası İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Kocabay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na dair mesajında, “Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır” dedi. Kocabay açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

Milletçe gerçekleştirdiğimiz Milli Mücadelenin sonunda kurduğumuz Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutluyoruz.

 

Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesi ile ‘Cumhuriyet Fazilettir’. Cumhuriyet, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin adıdır. Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır.

 

Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz ve kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.