“Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saldırılar son bulmalı”

“Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saldırılar son bulmalı”

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü yaptığı basın açıklamasında “Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saldırılar...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü yaptığı basın açıklamasında “Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saldırılar son bulmalı” diyen  Şube Başkanı Küpçü “Dünden bugüne süren planlı bir propagandanın sonucu, bugün toplumun bir kesimi, Cumhuriyet’e, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerine karşı açık bir husumet içindedir” ifadelerini kullandı.

 

LAİKLİK GİDERSE DEMOKRASİ KALMAZ

 

Laikliğe devlet yıkılırsa demokrasi kurumunun kalmayacağını söyleyen Küpçü, “Türkiye, halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkelere göre daha gelişmiş bir ülke ise, bunu, Mustafa Kemal’e ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti kimliğimizin eksikte olsa varlığına borçludur” dedi. Küpçü konuşmasını şöyle bitirdi, “Hurafelerden, geçmişteki olayların kısır ve çoğu yalan üzerine kurulu tartışmalarından sıyrılıp, ülkemizi daha özgür bir ülke haline getirmek için el ele vermeli, öncelikle kendi içimizde insanca bir barış ortamını oluşturmalıyız. Bunu başaramazsak büyük ölçüde yabancı şirketlerin işgali altında olan ülkemizde, çocuklarımız işsiz ve aç kalacak’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.