Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları Gebze’de yapıldı

Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları Gebze’de yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yüzme Federasyonu faaliyet programında yer alan 9-10 yaş yüzme yarışları, hafta sonunda Gebze Yüzme Havuzu’nda yapıldı. 12 kulüp ve 250’ye yakın sporcu katılım gösterdi.

12 Kulübün katılımı ile yapılan yarışlarda yaklaşık 250’ye yakın sporcu kulaç attı. Başarılı yüzme kulüplerinde olan Akademi Yüzme Kulübü de yarışlara 18 sporcusuyla katılım gerçekleştirdi. 8 kız 10 erkek sporcuyla yarışlara katılan Akademi Yüzme Kulübü başarılarına bir yenisini daha ekledi. Baş antrenör Alpaslan İşcan nezaretinde uzun zamandır bu yarışlara hazırlanan sporculara haftanın 6 günü diğer antrenörler Günay Tunaboylu, Tugay Hal, Orçun Büyükuyan, Neslihan Bilgin ve Furkan Kalyesiz eşlik ediyor. Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri yapılan 9-10 yaş yarışlarında Akademi Yüzme Kulübünü kızlar da Ela Onar, Duru Beren Çulha, Azra Kara, Nehir Demir, Betül Orbay, İpek Şahin, Eslina Zebek ve İpek Demirbaşak temsil ederken, erkeklerde ise Yusuf Şahintürk, Yusuf Atasoy, Egemen Yıldız, Ömer Ege Tüysüz, Eymen Kanpara, Abdullah Özdemir, Korhan Erdoğan, Umut Ömer Arı, Furkan Mutlu ve Metehan Kaya kıyasıya mücadele etti.

 

yuzme-2.jpeg

 

“SPORCULARIMIZIN BİR ÇOĞU DERECE YAPTI”

Cumhuriyet Kupası yüzme yarışlarına Akademi Yüzme, Çayırova Eğitim Yüzme, Kocaeli Yüzme, Körfez GB, Yıldızlar Yüzme, Marmara Dinamik, Gebze Denizyıldızları, Gebze GHİM, Karamürsel Sualtı Kulübü, Anibal Yüzme, Çınarlı Yüzme, Gebze Su Sporları Kulübü katıldı. Akademi Yüzme Kulübü Başkanı Engin Kater yarışlar sonrasında açıklama yaptı. Kater : ’’Minik sporcularımız uzun zamandır bu yarışlara hazırlanıyordu. Sporcularımızın birçoğu derece yaptı. Bayrak yarışlarında da dereceler geldi. Başta antrenörlerimiz olmak üzere yarışan sporcularımızı tebrik ediyorum, tabi ki sporcularımızın velilerini de unutmuyoruz. Biz burada bir aileyiz Akademi Yüzme Kulübü olarak uzun vadede daha yapacak çok işimiz var. Bu arada 2 Kasım’da yapılacak olan Yüzme Federasyonu başkanlık seçiminde Akademi Yüzme Kulübü olarak yeni başkan adayı Uğur Orel’i destekliyoruz’’ dedi.

 

yuzme-3-001.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.