“Cumhuriyet bağlılığını suç saymak kimsenin haddi değil”

“Cumhuriyet bağlılığını suç saymak kimsenin haddi değil”

ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Korgan Kaymakamı’nın görevden alınmasını sert dille eleştirip, “Cumhuriyet bağlılığını suç saymak kimsenin haddi değil” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği – ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki konuşmasının ardından görevden alınmasını sert bir dille eleştirdi. “Cumhuriyet bağlılığını suç saymak kimsenin haddi değil” diyen Aydın şunları kaydetti:

BAZILARINI RAHATSIZ ETTİ

“Ordu Korgan Kaymakamı Sayın Miraç Akbulut’un Cumhuriyet Bayramı konuşmasında; Vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ten övgü ile söz edip minnet, özlem ve saygıyla anması ve “Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır! ” sözlerine yer vermesi bazılarını rahatsız etmiş, şikâyet konusu olmuş.

HADSİZ VE HAKSIZ

Gariptir ki; bu hadsiz ve haksız şikâyet yetkililerce ciddiye alınıp “Görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutum“ gibi anlaşılması olanaksız bir gerekçe ile hakkında soruşturma açılan değerli Kaymakamımız “Soruşturmanın selameti açısından (!) “ görevden uzaklaştırılmış.

TOPLUM VİCDANINI YARALADI

Olayın duyulmasından itibaren yükselen ve giderek şiddetlenen tepkiler, bu uygulamanın toplum vicdanını derinden yaraladığını göstermektedir. Aziz milletimizin büyük çoğunluğu ile Sayın Miraç Akbulut’a sahip çıktığını görmek ise, bu utanç verici durumun tek sevindirici yanı olmuştur. “Keşke Yunan kazansaydı” dediği video kayıtları ile sabit, “Her 10 Kasım’ da 9’u 5 geçe kenefe gidin“ edepsizliği bilinen Atatürk ve Milli Mücadele düşmanı meczupları yüceltenler için, Kuvayı Milliyecilere “ adi eşkıyalar ”, “ caniler ”, “ kafaları ezilmesi gereken kudurmuş haydutlar ” diye saldıran işgalci İngiliz işbirlikçisi Teali İslam Cemiyeti Yöneticisi hainleri mezarı başında anan, parklara adını veren aymazlar için, İzmir Marşı’ nı “siyasi” diyerek tören programlarından çıkaran gafiller için, Atatürk’ ün GENÇLİĞE HİTABE’ sini ayaklar altına seren kendini bilmezler için, Gri Pasaportla insan kaçakçılığı yapan sahtekârlar için, organize suç örgütü liderlerinin dolarla maaşa bağladığı onur yoksunları için, limanlarımızın uyuşturucu trafiğinin yolgeçen hanlarına dönmesine göz yumup ülkemizi rüsva edenler ve daha niceleri için çoktan yapılmış olması gereken işlemlerin, Atatürkçü bir Kaymakamımıza uygulanması kabul edilemez!

UYARIYORUZ!

Atatürk sevgisini, Cumhuriyet bağlılığını, Atatürk’ ün sözlerini suç saymak, görevi ve unvanı ne olursa olsun, kimsenin haddi değildir. Ülkemizin en büyük demokratik kitle örgütü olan Atatürkçü Düşünce Derneği; Genel Başkan’ından en yeni üyesine kadar, toplumumuzun gösterdiği bu haklı tepkiye yürekten katılıyor, değerli Kaymakamımız Sayın Miraç Akbulut’un yanında olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyor ve yineliyor: “Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır!” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.