Cumhuriyet 90’ıncı kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet 90’ıncı kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı

  Cumhuriyet’in 90. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Gebze’deki kutlamalar Gebze Belediyesi önündeki...

 

 

Cumhuriyet’in 90. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Gebze’deki kutlamalar Gebze Belediyesi önündeki Kavak Caddesi’nde, Dilovası’ndaki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda, Darıca’da Kent Meydanı olurken Çayırova’da ise kutlamaların adresi Fatih Caddesi oldu.

 

2 BİN TÜRK BAYRAĞI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de de düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 29 Ekim 1923’de kuruluşunu ilan ettiği Cumhuriyet’in 90. Yaşı Gebze’de de 2 gün süren çeşitli programlarla kutlandı. Kutlamaların ilk gününde Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk büstüne ilçe protokolü tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenin ardından Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından kent merkezinde vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı. Özel olarak hazırlanan 2 bin adet bayrağın ilçe protokolü tarafından dağıtımına Gebzelilerin ilgisi de fazla oldu.

GENİŞ KATILIM

Törenlerin ikinci gününde ise kutlamaların adresi Bahar Caddesi oldu. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in alana toplanan vatandaşları ve öğrencileri selamlamasıyla başlayan kutlama törenine AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DESTANSI ÖYKÜ

Günün anlam ve önemine ilişkin öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden kutlama programında selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsü; azmin, iradenin, inancın destansı öyküsüdür. Cumhuriyete kavuşmak öyle kolay olmamıştır. Silah, gereç, araç, gıda hasılı hiçbir olumlu imkan yoktu. Sadece inanç vardı. Bir de önderliğiyle mazlum milletlere örnek olan Atatürk’ün liderliği vardı. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, 90 yılda gelişime katkı sunan herkese şükranlarımı sunarım. Cumhuriyetimizin daha nice 90 yıllar güçlenerek yıl dönümlerinin kutlanmasını temenni ederim” dedi.

ÖDÜL VE GEÇİT TÖRENİ

Kaymakam Arslan’ın konuşmalarının ardından ilçe protokolü tarafından; Cumhuriyet konulu düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Gebze Belediyesi tarafından sağlanan hediyeler takdim edildi. Ödül töreninin ardından tören kıtası ve öğrencilerin resmigeçidiyle Cumhuriyet 90. Yıldönümü törenleri sona erdi.   

 

KUTLAMALAR CUMHURİYET MEYDANINDA DEVAM ETTİ

Kutlamalara Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ve Dilovası Garnizon Komutanı Üsteğmen Barış Deniz Keser öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program günün anlam ve önemini belirten şiir, kompozisyon ve konuşmalar devam etti. Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin Kent meydanında öğrencilere ve vatandaşlara hitaben yaptığı bayram konuşmasında bütün Türk milletinin bayramını tebrik ederek, cumhuriyetin önemine değindi, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Polisan Ortaokulunu hazırladığı halk oyunları gösterisi Cumhuriyet meydanında beğeniyle izlendi. Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin, Garnizon Komutanı Üsteğmen Deniz Barış Keser, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, AKP Dilovası İlçe Başkan vekili Fazıl Korkmaz, Dilovası Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Dilovası İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Toprak, Halk Eğitim Müdürü Ali Başoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle ve Köy Muhtarları, Birim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları Dilovası Belediyesi ve İlçe Mili eğitim müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Cumhuriyet Koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, okullar arası düzenlenen kompozisyon, resim, şiir, masatenisi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile düzenlenen Futbol turnuvasında dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

ÇELENKOĞLU, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Çayırova ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kaymakamlık binasında Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu’nun tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrik kabulünde kaymakam Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet İşbaşarır ve Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş eşlik etti. Siyasi parti temsilcileri, Kaymakamlık ve belediye yetkilileri, okul müdürleri, Şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve daha birçok kurum ve kuruluşların yöneticilerinin katıldığı tebrik programı sonrasında Fatih Caddesi’nde düzenlenen törene geçildi.

FATİH CADDESİ’NDE DEVAM ETTİ

Kaymakamlık binasında düzenlenen programın ardından kutlamalar Fatih Caddesi’nde devam etti. Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet İşbaşarır ve Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın halkın ve öğrencilerin bayramlarını tebrik etmesi ile başlayan programda şiirler, şarkılar ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu gerçekleştirirken programın geçit töreni öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde düzenlenen, şiir, kompozisyon ve resim branşlarında düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri protokol üyelerince takdim edildi. Ödül töreninin hemen ardından resmigeçit töreni gerçekleştirildi. Geçit töreni boyunca Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet İşbaşarır ve Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş öğrencileri ayakta selamlarken, geçit töreni Şehit İlhan Küçüksolak Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde gerçekleştirildi. 

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ CADDEYE RENK KATTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen program Cumhuriyet Yürüyüşü ile son buldu. Protokol üyeleri, okullar ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş kutlama programlarının yapıldığı Fatih Caddesi Dede Korkut Çay Bahçesi önünden start aldı. Fatih Caddesi’nin tamamının bando eşliğinde geçildiği yürüyüşe cadde esnafları ve sakinleri alkışlarla destek verdi. Fatih Caddesi Dede Korkut Çay Bahçesi önünden başlayan yürüyüş Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu önünde son buldu. 

ÖĞRENCİLERİN COŞKUSU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Darıca’da yapılan kutlamalara Kaymakamı Mehmet Öklü, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Garnizon Komutanı Binbaşı Erhan Yeşil kutlamaları izlemek üzere alana gelen vatandaşların, öğrencilerin, okul idarecilerinin ve protokol mensuplarının bayramını kutladı. Darıca Kent Meydanı, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü’nün günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, öğrencilerin okudukları şiirler, folklor gösterileri, koroların şarkıları ile törene renk kattılar. Törene katılan öğrencilerin ellerinde Türk bayrakları sallayarak tören alanındaki yürüyüşleri ilçe halkı tarafından coşkuyla alkışlandı.

ÖKLÜ’NÜN İLK TÖREN KONUŞMASI

Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü’ yaptığı konuşmada, “Millet olarak yüce Önderimiz Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız. Milletimiz, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugüne ulaşmıştır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimize kenetlenerek yarınlarımızı hep beraber inşa edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlarım” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Törene Darıca’da görev yapan muhtarlar, belediye meclis üyeleri, kamu birim müdürleri ve çalışanları, okul müdürleri ve öğretmenler, öğrenciler ve veliler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katılarak cumhuriyet coşkusunu tüm ilçe olarak birlikte kutladılar.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.