Cumhur İttifakı’ndan Covid ötesi sortiler

Cumhur İttifakı’ndan Covid ötesi sortiler

Covid-19’u değil sıfırlamak bir yana hızını bile kesemeyen Cumhur İttifakı hırsını Covid ile ölümüne mücadele eden sağlıkçılardan alıyor. Bahçeli, “Vatan haini” demişti. AKP’li Bakan, Darıca’da sekreterlik yapmayan sağlıkçılara soruşturma açtı

omer-ceker-2-002.jpg

 

Covid-19 vakası ile mücadelede aleni başarısızlık ve tutarsızlığını örtbas için, “En iyi savunma saldırıdır” taktiğine geçtiği gözlenen Cumhur İttifakı; sürecin kahramanı sağlık emekçilerini, üstelik ilk başlarda, “Balkona çıkıp alkışlayın” diye onurlandırdığı sağlık çalışanlarına baskısını ittifakın iki ayrı kanadından taarruzlar ile sürdürüyor.

MİKROBUN DA FAŞİZMİN DE HEDEFİNDELER

Sağlık Bakanlığı’nın tüm verilerini çürüten TTB’ye ittifakın küçük ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Vatan haini” diye iftirasının ve bir takım faşizan çevrelere aleni hedef göstermesinin şaşkınlığındaki ve tepkisindeki camiaya iktidarın büyük ortağı da nefes aldırmıyor. Darıca’da ASM’de yoğun tempoda çalışırken telefon sekreterliği yapmaları istenen personele soruşturma açıldı!

MORAL VERECEKLERİNE

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Moral vereceklerine soruşturma açıyorlar” başlığı ila yaptığı yazılı açıklamada, “Mart ayından bu zamana pandemide en ön safta mücadele eden Aile Hekimliği çalışanlarına Valilik ve Sağlık Müdürlüğü tarafından moral verileceğine soruşturma açıldı!” dedi.

TELEFONLARA BAKMALARI DA İSTENMİŞ

Valilik tarafından gönderilen yazı ile Darıca Kaymakamlığı aracılığıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafında, evdeki hastaların telefonla aranması konusunda soruşturmalar açıldığını kaydeden Çeker, “Asli görevlerini aksatmadan yerine getiren Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) görev yapan aile hekimleri,  aile sağlığı çalışanlarından günlük işlerinin yoğunluğunun yanında kendilerinden telefon sekreterliği yapılması istendi” diye konuştu. Çeker ayrıca şunları kaydetti:

ASLİ İŞLERİ AKSAMAYA BAŞLADI

“Hasta muayenesi, gebe, bebek, çocuk takipleri, aşı takipleri, pansumanlar, enjeksiyonlar, raporlar yetmezmiş gibi filyasyon ekiplerinin yapması gereken iş aile hekimliği çalışanlarının üzerine verildi. Birçok aile hekimi bu işi yapmaya başlamıştı. Ancak sonrasında telefon acılan hastalar tarafından telefonlarda uygun olmayan cevaplar verilmesi, telefonların açılmaması, takipli sayısının gün geçtikçe artmasından dolayı, telefonla hastaları ve şüpheli vakaları aramaktan asli işlerini yapamamaya başlamışlardır. En son Sağlık Bakanlığı bu işi gönüllülük esasına dayandırmıştır.

 

Hafta sonu tatili çalışanların hakları olmasına rağmen dinlenme hakkı İhlal edilmek suretiyle, haftanın her günü hekimlerin vakaları telefonla aranması istenmiştir. Oysa bu işlemi İlce Sağlık Müdürlükleri gerçekleştirmektedir.  

         

Moral ve motivasyonu zaten düşmüş olan aile hekimliği çalışanlarının, pandemi zamanında motivasyonlarının yükseltilmesi gerekirken, görevleri olmayan bir işi yapmadılar diye haklarında soruşturmalar açılması doğru değildir.

 Aile hekimliği çalışanları kendilerini Sağlık Bakanlığı ve mülki amir gözünde üvey evlat muamelesi görüldüklerini düşünmektedirler. (Haber Merkezi)

           Hayatla ölüm arasında ince çizgide vatandaşımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya çalışan Aile Hekimliği Çalışanlarının moral ve motivasyonu gereksiz ve lüzumsuz işler ile bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Çalışanlara yapılan bu işlem ile çalışma barışı sabote edilmektedir.

           Türk Sağlık sen olarak ASM’de görev yapan sağlık çalışanlarının yanındayız. Moral ve motivasyonlarını bozmaya çalışanlara asla müsaade etmeyiz. Her alanda ve platformda sağlık çalışanlarının haklarının korunması için hukuku mücadelemizi vereceğiz.                               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.