CPS işçileri 38 gün direndi. Hakkını aldı

CPS işçileri 38 gün direndi. Hakkını aldı

Çayırova ve Tuzla’daki fabrikaları işçilerin hakkı ödenmeden kapatılan Deriteks’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv Tekstil’de 38 günlük direnişin ardından işçilerin tüm hak edişleri için protokol imzalandı

Deriteks’in örgütlü olduğu, merkezi fabrikası İstanbul Tuzla’da, bir fabrikası da Çayırova’da olan CPS Otomotiv Tekstil bir süre önce kapanmış ancak çalışanlarına hiçbir hakları ödenmemişti. 38 günlük direnişin ardından işçilerin tüm hak edişleri için protokol imzalandı. Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi tarafından konuya dair yapılan yazılı açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

 

DÖRT TAKSİTTE ÖDENECEK

 

İşverenle uzun bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda işçilere alacaklarının dört taksit halinde ve ödeme takvimi konusunda uzlaşıldı. Anlaşma çerçevesinde işçilere hak edişleri olan kıdem tazminatı, aile yardımı, yıllık izin ücreti ve 6 günlük ücretleri ödenmesi konusunda protokol imzalandı. Taksitlerin ilk ikisi Nisan ayı içinde ödenecek olup, son taksitin 30 Temmuz’da ödenmesi ile birlikte ödemeler tamamlanması kararlaştırıldı.

 

HER TÜRLÜ OLUMSUZ KOŞULA RAĞMEN

 

İşçilerin alacaklarının ödenmesi konusunda yaşanan belirsizliklerin ve işçilerin yıllarca emek verdikleri fabrikada alacaklarını alamama endişeleri ile başlayan eylemler her türlü olumsuz hava koşullarına rağmen 38 gün sürdü. İşçilerin kendilerinde ve ailelerinde de büyük endişe ve kaygıya yol açan bu durum  varılan anlaşma ile birlikte sona ermiş oldu.”

 

VOLKSWAGEN’E ÇAĞRI

 

Genel Başkan Servi diğer yandan her ne kadar bir ödeme planı üzerinde uzlaşılmış olsa da işçileri ilerleyen süreçte ülkemizde de giderek artan bir işsizlik gerçeği beklediğini kaydedip şöyle devam etti: “Çalıştıkları firmanın ana müşterisi Volkswagen’in üretimi sonlandırması sonrası 170 işçinin işsiz kalması şu an işçileri bekleyen önemli bir sorun.  Volkswagen’e mevcut durumdan pay sahibi olduğu için ve işçilere iş olanakları yaratması ve iş bulmalarını kolaylaştıracak adımlar atmasını noktasında çağrıda bulunuyoruz.”

 

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

 

Servi açıklamasının sonunda tüm destekçilere, “Bu süreçte gerek direniş alanlarına gelerek gerekse maddi ve manevi her türlü desteği esirgemeyen, sendikamızla dayanışma içinde olan, sürecin aşılmasında arabulucu olarak devreye giren, inisiyatif alan tüm kesimlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye teşekkür etti. Servi açıklamayı, “CPS işçilerinin sendikamıza olan güvenlerini boşa çıkarmadığımız için gururlu ve mutluyuz. İşçilere  hayırlı olmasını dileriz” diyerek tamamladı.

 

(Fotolar: Evrensel Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.