Çözüm, örgütlü kadın mücadelesinde

Çözüm, örgütlü kadın mücadelesinde

Gebze 8 Mart Kadınlar Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sorunları sıralarken çözüm yolu da gösterdi: “Çözüm, sorunları yaratanlarda değil örgütlü kadın mücadelesinde.”

Gebze 8 Mart Kadınlar Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki basın açıklaması ile kutladı. Kadın cinayetlerine, istismara, tecavüze, ekonomik krize, işsizliğe, yoksulluğa, eşitsizliğe, savaşa karşı alanlara inen platformun basın açıklaması metni Eğitim-Sen Gebze Şube Kadın Sekreteri Sibel Çellik tarafından okundu. Kadınların yaşadığı sorunlara tüm detaylarıyla yer verilen açıklamada, “Çözüm, sorunları yaratan ve artıranlarda değil, örgütlü kadın mücadelesinde, Bizler milyonlarız, haklı olanlarız. Gelin her birimiz haklı taleplerimizi, mücadeleyi sahiplenelim. Kazanalım” denildi.

DOĞA BENİM, ÜRETEN BENİM 
 
Basın açıklamasına platform bileşenleri CHP, HDP, EMEP ve SOL Parti’nin Gebze, Darıca ve Çayırova İlçe Örgütleri, Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Mor Dayanışma, Gebze Dersimliler Derneği ve KAI Kadın Kolları ile birlikte destek amacıyla Tüm Emekliler Sendikası, ÇYDD, ADD Gebze Şubeleri’nin başkan, yönetici ve üyeleri katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında kadınlar tepkilerini ve beklentilerine üzerlerinde taşıdıkları döviz ve sloganlara da yansıttı. “Doğa benim, üreten benim, yaşam benim, ben kadınım!” diye başlayan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: 
 
KADINLAR TARİH YAZIYOR  
“Kadınlar baskılara boyun eğmiyor, yeryüzünün her yerinde direniyor, tarih yazıyor, 
Yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe, köleliğe, savaşlara, doğa ve yaşam alanlarının talanına karşı yükselen halk isyanlarında en önde yer alıyor. 
Yaşamlarına, emeğine, bedenine, kimliğine sahip çıkıyor, meydanları dolduruyor. 
Şiddete, tacize, tecavüze, cinsiyetçiliğe, eşitsizliğe, ırkçılığa ve kadınların inkârına yönelik politikalara karşı özgün, yeni ve yaratıcı direnişlerini birbiriyle buluşturuyor. 
Şili’de başlayan ve dünyanın her yerinden milyonlarca kadının eşlik ettiği, asıl failin yüzüne “katil, tecavüzcü sensin” diye haykıran Lastesis dansımızda olduğu gibi iktidarlarını sürdürmek isteyenlere büyük korku salıyor. 
 
ONLAR İÇİN BURADAYIZ 
 
Bizler de bugün haklı mücadelemizden aldığımız güçle alanlardayız ve kız kardeşlerimizin sesi oluyoruz. Buradayız çünkü;
Darıca’da 13 Aralık’ta katledilen kız kardeşimiz Aslı Şahin, Çayırova’da katledilen Zübeyde Duran, Gebze’de mobbing ve tehditlerle intihara itilen Serap Yılhan, İzmit’te katledilen Ayşe Acar için buradayız. Gebze de özel bir diş hastanesinde doktor tarafından istismara maruz kalan çocuk için buradayız. Yavuz Selim mahallesinde eşinin babası tarafından şiddete maruz kalan Fatma Selen Ö. için buradayız! Mevlana mahallesinde eşi tarafından ağır şiddet gören Kibariye S. için buradayız.
Rabia Naz’a ne oldu?
Gülistan Doku’ya ne oldu? 
Nadira Kadirova’ya ne oldu? Demek için buradayız!
Buradayız çünkü; kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü suça tahammülümüz kalmadı, artık yeter diyoruz! 
 Biz;  Darıca’da sendikal hakları için direnen VIP tekstil işçileri, 
Tuvalete giderken kart basmak zorunda kalan, kart yanında yoksa tutanak tutulan, ağır koşullarda çalışan Tayaş işçisi kadınlar,
Çayırova’da 6 Haziran 2019 da tekstil fabrikasında bayram günü çalıştırılan ve yanarak can veren tekstil işçisi kadınlar, 
‘Ölmek istemiyorum’ diyen Emine Bulut’un çığlığı,
Halkların kardeşliği diyen, eşit, özgür ve barış içinde bir yaşam mücadelesi veren kadınlar 
Olarak diyoruz ki;
Çözüm, sorunları yaratan ve artıranlarda değil, örgütlü kadın mücadelesinde, Bizler milyonlarız, haklı olanlarız. Gelin her birimiz haklı taleplerimizi, mücadeleyi sahiplenelim. Kazanalım. 
 
Yaşasın örgütlü kadın mücadelesi! 
Yaşasın 8 mart!” (Haber Merkezi)
baskanlar-008.jpgkalabalik-008.jpgbagirdi.jpgdovizler-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.