Çözüm orada  burada değil masada

Çözüm orada burada değil masada

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Baldur grevinde işverenin Cumhurbaşkanlığı dâhil Bakanlıklar ve İŞKUR nezdinde direnişi kırma çabasında bulunduğunu belirtip, “Fabrikayı çalıştırmak istiyorlarsa bizimle masaya oturacaklar” dedi

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu yüzde 100 yabancı sermayeli İspanyol firması Baldur Süspansiyon’da

necmettin-1.jpg

çetin kış şartlarında, grevin birinci ayı dolmak üzere. Ülkemizde pandemi sürecinde devam eden tek grev Türkiye genelinde çok geniş bir kesimden ilgi ve destek görürken uluslararası emek yanlısı çevreler de dikkatlerini Baldur’a çevirdi.

necmettin-6.jpg

BMİS Gebze 1 ve 2 No'lu Şubeler Örgütlenme Uzmanı Nihat Akyol

Her gün çok sayıda konuğun ağırlandığı grevin 27’nci günündeki ziyaretler öncesi işçilere kısa bir değerlendirme yapan BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, İspanyol işverene bir kez daha çözümün masada olduğunu hatırlattı:

DERDİMİZ HAK EDİLEN

ÜCRETİN ALINMASIDIR

 

necmettin-4.jpg

“İşverene anlattık. Dört ay dilimizde tüy kalmadı. Ama TİS masasında bir adım atmadılar. Günü geldi uyardık. ‘Fabrikayı greve çıkarıp zarara sokalım’ diye bir derdimiz yok. Bizim derdimiz, ‘Bu fabrikada arkadaşlarımız hak ettiği ücreti alsınlar’ dedik ama gelmediler.

ERTELEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Greve çıktık, şimdi sağa sola saldırıyorlar. Cumhurbaşkanlığı’na, Çalışma Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, İŞKUR’a yazılar yazarak yasal grevimizi ertelemeye çalışıyorlar. Gerçekten fabrikayı çalıştırmak istiyorlarsa BMİS ile masada TİS imzalayıp bu işi bitirecekler. Ev ev gezerek, bir takım çapsız insanları kandırarak fabrikayı çalıştırmak istiyorlarsa bunu başaramayacaklar.”

BU FABRİKA BU ÜLKE

SİZİN KÖLENİZ DEĞİL

necmettin-3.jpg

Çayırova’daki fabrikada İspanya’dan gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti yasasını tanımayan bu sermayeye karşı da mücadele verdiklerini kaydeden Aydın, “Bu fabrika bu ülke sizin köleniz değildir diyoruz. Çocuklarımızın yüzüne bakarken onurlu bir şekilde bakacağız, haksızlığa karşı verdiğimiz mücadeleyi anlatacağız.

BALDUR İŞÇİLERİ TARİH YAZIYOR

Bugün Baldur işçileri tarih yazıyor. Türkiye sınırlarında, pandemi koşullarında yürütülen tek grevdir. Bunu mutlaka işverenin ve devletin de görmesi lazım. BMİS ve Baldur işçileri kenetlendi. Biz birbirimize namus, şeref sözü verdik. Bu fabrikaya sendikayı sokacak ve toplu sözleşme imzalayacağız” dedi.

ÖNCE İŞÇİLERDEN BAŞLANIYOR

Emekçilerin tezgah başlarında can veren insanlar olduğunu, geleceği ve çoluk çocuğu için mücadele verdiğini kaydeden Aydın, “Bu ülkede ne cefa çekiliyorsa önce işçilerden başlanıyor. Ama biz de işçiler olarak bu saldırılara ve zulme karşı sürekli mücadele halindeyiz” diye konuştu. Sözlerini greve yönelik ulusal ve uluslararası desteklere dair bilgilendirme ile tamamlayan Aydın ayrıca özetle şunları söyledi:

GÜCÜMÜZÜ HAKLILIKTAN ALIYORUZ

 

 

necmettin-5.jpg

“2020 ve 2021’de pandemi koşullarında ağalar beyler evlerinde yatarken Türkiye işçi sınıfı, bütün arkadaşlarımız tezgâh başlarında çocukları, vatanı, devleti için canlarını ortaya koydu. Ama işçi arkadaşlarımız hak arayışına girdiğinde bir sürü saldırıyla karşı karşıya kalıyor. Dün Çorum’da, kasım ayında Gebze’de örneklerini yaşadık. Ama BMİS ve DİSK yılmıyor. Ne kadar baskı ve gözaltı yaparlarsa yapsınlar işçiden ve haklılıktan almış olduğumuz güçle sonuna kadar mücadelemizi sürdürüyor, bu fabrikada da bir zulme karşı mücadele veriyoruz.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.