Covid teşhisi konan vatandaşlar saatlerce bekletildi

Covid teşhisi konan vatandaşlar saatlerce bekletildi

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Covid+19 teşhisi konulan biri sendika üyesi 10 kişinin Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde saatlerce bekletildiğini söyledi

Koronavirüs vakasının son günlerde artış içinde olduğu Gebze’de Fatih Devlet Hastanesi’nde yapılan uygulamalara tepki geldi. DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın Gebze’de oturan ve Covid+19 testi pozitif çıkan bir üyelerinin hastanede saatlerce bekletildiğini, aynı durumda 10 kadar kişinin de bekletildiğini hastaneye gittiklerinde gördüklerini kaydetti.

Başkan Necmettin Aydın sendikanın bir üyesinin oturduğu bir apartmanda üyenin bir komşusunda Covid+19 vakasının yaşanmasının ardından üyeleri dahil tüm apartman sakinlerine test uygulandığını, üyelerine yapılan ikinci testte pozitif sonuç alındığını belirtip, “Bugün (01 Haziran 2020) üyemiz Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne  getirildiğinde acil servis ve enfeksiyon servisi arasında gezdirilerek yaklaşık 3 saat boyunca bekletildi. O süreçte hastanenin başhekimi başta olmak üzere görüşmek üzere yetkili aradık ancak bulamadık. Hastanedeki bazı görevliler ambulans ile hastaneye getirilen üyemize dair kendilerine ön bilgi verilmediğini kaydetti. O esnada üyemiz ile birlikte bekletilen 10 kişi daha vardı. Koronavirüs tespiti konulan bu kişiler bekletildikleri sürece etraflarına virüs bulaştırdı. Hastalığın özellikle Gebze’de artış gösterdiği konuşulan bu süreçte teşhis konulan hastaların bu şekilde bekletilmeleri kabul edilebilir bir durum değil” dedi.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.