Covid-19 tedbirleri kapsamında 17 bin işyeri denetlendi

Covid-19 tedbirleri kapsamında 17 bin işyeri denetlendi

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 17 bin iş yerinin 10 bin kez denetlendiğini belirtildi.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerle ilgili olarak Kocaeli Valiliği’nden açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile bizzat İl Valisi, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl/İlçe Emniyet Müdürleri, İl/İlçe Jandarma Komutanlarının, kurum amirlerinin katılımı ile 13.09.2021- 19.09.2021 tarihleri arasında İlimiz genelinde gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerde; Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 5.164 kişinin talebi karşılandı.


20 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Zorunlu karantina yasağını ihlal eden 20 kişiye idari ve 4 kişiye de adli işlem yapıldı. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 11.485 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildi. COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17.012 iş yeri, 10.002 kez denetlenmiş, 2 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapıldı. 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 74 talep yerine getirildi.


EN ETKİLİ SİLAH AŞI

Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde toplam 58.839 araç kontrol edilirken, 72.101 şahıs sorgulandı. Valiliğimiz koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına harfiyen uymaları, Koronavirüs salgınına karşı en etkili silah olan AŞI’yı yaptırarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir” denildi.

 

manset-2.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.