Corning grevi tüm işçilerin grevidir

Corning grevi tüm işçilerin grevidir

Corning Kablo işçilerini grevin 35’nci gününde bir kez daha ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, “Corning grevinin bütün Gebzeli işçilerin grevi olduğunu göstermemiz lazım” dedi

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, 14 Temmuz'dan bu yana Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova'da greve çıkan DİSK Lastik-İş üyesi Corning Kablo işçilerini bir kez daha ziyaret etti. Daha önce grevin ilk haftasında işçileri ziyaret eden, mecliste onların taleplerini dile getiren Bayhan bir kez daha işçilerle yan yana gelerek sohbet etti. Ziyarette Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş, EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ve EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar dabulundu.

Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş, Bayhan'a, "Teşekkür ederiz, mecliste sesimizi duyurdunuz, duymayanlar da duymuş, öğrenmiş oldu" dedi. Corning Kablo baştemsilcisi Mürsel Aydemir ise, "Sizin meclisteki varlığınız, bizim sesimizi her fırsatta duyurmanız işvereni de tedirgin ediyor. Bunun etkilerini görüyoruz" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ"

"Nerede olursa olsun, hangi direnişe gidersem gideyim sizden bahsediyorum, sizin adınıza selamlarınızı iletiyorum" diyen EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Süreç uzadıkça Corning grevi daha sembol bir grev haline gelecek gibi. Meclis tatil olmasaydı biz sizin sesinizi çok daha fazla duyurabilirdik ama soru önergelerimizle Çalışma Bakanlığı’nı sıkıştırabiliriz. Meclis kapalı da olsa yapabileceğimiz her türlü girişimde bulunacağız" dedi.

BÜTÜN GEBZELİ İŞÇİLERİN GREVİ

Türkiye'nin birçok noktasında işçilerin hakları için mücadele ettiğini vurgulayan Bayhan, "Ülke genelinde işçiler ayrı ayrı, farklı farklı şehirlerde hakları için mücadele ediyor, eyleme geçiyor. Bu ayrı ayrı sesleri bir toplam olarak çıkardığımızda kazanımlarımız daha da artar, hedefe ulaşır. Özellikle Gebze bölgesinde Corning grevinin bütün Gebzeli işçilerin grevi olduğunu göstermemiz lazım. Gebze Sendikalar Birliği de burada görev üstlenebilir, sizin yanınızda olabilir. Belki ortak bir eylemle, mitingle gündemde tutarak sesinizi duyurabilirler" diye konuştu.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.