Çölyak hastaları Çanakkale’ye gitti

Çölyak hastaları Çanakkale’ye gitti

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Çanakkale’ye gitmek...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Çanakkale’ye gitmek isteyip de gidememiş olan çölyak hastası vatandaşlar için Çanakkale gezisi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen otobüsle sabah saatlerinde Çanakkale’ye ulaşan vatandaşlar, rehber eşliğinde şehitler diyarını adeta adım adım gezdiler. Conkbayırı, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Şehitler Abidesi, 26. Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği’ni ziyaret eden çölyak hastası vatandaşlar, kahramanlık destanı yazan atalarının huzurunda olmanın mutluluğunu yaşadı. Kafileye eşlik eden rehber, ziyaret sırasında guruptakilere, Çanakkale Savaşları ve yaşanan kahramanlıklar ile ilgili detaylı bilgi aktardı.

 İlk defa Çanakkale’ye giden vatandaşlar yapılan bu etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirtirken duygusal anlar yaşadılar. Çölyak hastası vatandaşlar, gezi sonrasında kendileri için ayrılan bir zaman aralığında evden getirdikleri glütensiz yiyeceklerle piknik yapma fırsatı buldular.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.