Çocukların yüzü Nasreddin hoca ile güldü

Çocukların yüzü Nasreddin hoca ile güldü

Kocaeli’nde, yüzlerce çocuğun yüzü Nasreddin Hoca ve gönüllü ekibinin dağıttığı oyuncaklar ile güldü.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık görevini sürdüren Cemal Kaplan, yıllar öncesi  başlattığı ve geleneksel hale getirdiği anlamlı ve bir o kadar  da güzel etkinlik  kapsamında,  yeni yılın son günü saat 18.00’den itibaren, yeni yılın ilk saatlerinde kadar oyuncak dağıttı.  Kaplan ve   gönüllü ekibi,   çocuklar ile bol bol  hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

DESTEKTE BULUNDULAR

KOGACE Başkanı  Kaplan, her yılın son günü, Nasrettin Hoca kılığına girerek yeni yılın ilk saatlerine kadar kapı kapı dolaşıp, başta ihtiyaç sahibi çocuklar olmak üzere, talepte bulunan çok sayıda çocuğa oyuncak dağıtıyor. Kaplan’a bu yolculuğunda bazen meslektaşı Halit Yılmaz, bazen de Hakan Süer eşlik ediyor. Önceleri kendi aldıkları oyuncaklar ile bunu yapan Kaplan ile iş arkadaşlarına, son yıllarda birçok kişide oyuncak alarak destekte bulundu.  Sosyal medya  üzerinde  başlatılan kampanya kapsamında  3 gün gibi kısa sürede bin 500 oyuncak toplandı.

 

HASTANEDEN BAŞLANDI

Kaplan’a, bu yıl oldukça geniş bir kapsama yaydıkları kampanyasına Halit Yılmaz, Hakan Süer’in yanı sıra Oktay Alkan, Yunus Emre İnce, Musa Adıyaman  ve

Selçuk Sevim’de yardım etti.   İlk önce   yeni yılda   sağlık sorunları nedeniyle hastanede giren çocuklar ziyaret edildi. Ardından    Kocaeli genelinde  pek çok   evin kapısı çalınarak çocuklara   oyuncakları teslim edildi.  Hatta sokakta   Kaplan ve ekibi ile karşılaşan ailelerde  bu tatlı sürpriz ile karşılaştı.

 

ONLARIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE  DEĞERDİ

Hediye dağıtımı esnasında konuşan Kaplan,  “Çocuklarımızı mutlu etmek, onların yüzlerini güldürmek için, bu etkinliğe  tam  9 yıl önce başladık. Çocuklarımızın, hediyelerini  kültürümüzün önemli bir parçası olan Nasreddin Hocanın elinden alırken yaşadığı mutluluk  görülmeye değerdi. Onlarla beraber olmak, onlarla o anı yaşamak çok farklı oluyor. Bu yıl   bana Hakan Süer ve  Halit  Yılmaz’ın yanı sıra başka gönüllülerde destek verdi.  Bin 500 ün üzerinde oyuncak dağıttık.  Oyuncak desteği verenlere ve bunları çocuklara ulaştırmama yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.